www.biopoiotita.gr

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ελληνικές γεύσεις στην έκθεση 'Tastes of Europe 2012'


Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και προϊόντα της ελληνικής γης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της έκθεσης «Tastes of Europe 2012», στη Σόφια, που άνοιξε χθες τις πύλες της και θα λειτουργήσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στην έκθεση, που διεξάγεται στο National Palace of Culture της βουλγαρικής πρωτεύουσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της Βουλγαρίας, υπάρχει και ελληνική συμμετοχή υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας, με τη στήριξη του Γραφείου ΕΟΤ στη Σόφια.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σειρά από εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, μαγειρικής και διασκέδασης με τη συμμετοχή συνολικά εννέα ευρωπαϊκών χωρών, που θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα γευστικό ταξίδι στις εθνικές τους κουζίνες. Παράλληλα, και με τη συνεργασία της πανευρωπαϊκής ένωσης Σεφ Euro-Toques, θα παρουσιαστούν γνωστά εστιατόρια διεθνούς κουζίνας στη Σόφια.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, η ελληνική συμμετοχή, που στοχεύει να προβάλει την ελληνική κουζίνα, τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία, θα εμπλουτιστεί με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα της Δ.Ο.Μ.Ε. (Δημοκρατική Οργάνωση Μορφώσεως και Πολιτισμού) και συγκρότημα ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ


(Από την kathimerini.gr)

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/09/2012_462836

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου