www.biopoiotita.gr

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα στο Παρίσι


Τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης SIAL Τροφίμων-Ποτών που διοργανώνεται στο Παρίσι πραγματοποίησε την Κυριακή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ο κ. Τσαυτάρης ξενάγησε τον γάλλο ομόλογό του κ. Στεφάν Λε Φολ  στo...

...ελληνικό περίπτερο της έκθεσης που έχει ως κεντρικό σύνθημα "Taste like Greece". Εκεί τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) κ. Α. Καλαμπόκης.

Η ελληνική παρουσία στην έκθεση είναι, διαχρονικά, η μεγαλύτερη όσον αφορά τη συμμετοχή εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας (περισσότεροι από 165 οι συμμετέχοντες).

Οι ελληνικές εταιρείες έχουν κατανεμηθεί σε έξι αίθουσες, όπου παρουσιάζονται ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ποιότητας, όπως ελαιόλαδο, τυρί, κρασί, ούζο, μέλι, ελιές, κονσέρβες φρούτων και λαχανικών. Για τους επισκέπτες υπάρχει η δυνατότητα γευστικής δοκιμής όλων των προϊόντων τα οποία παρουσιάζονται σε εστιατόριο.

Στόχος της παρουσίας του υπουργού κ. Τσαυτάρη είναι η υποστήριξη και ανάδειξη των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών προϊόντων, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που διέπει τις ενέργειες του υπουργείου.


http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=480580

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου