www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Βιολογικά αποξηραμένα ξινά Δαμάσκηνα Σκοπέλου

Τα βιολογικά αποξηραμένα ξινά Δαμάσκηνα ή τα «ξινά κορόμηλα» όπως ονομάζονται στη Σκόπελο είναι ελάχιστα επεξεργασμένα με άφθονες φυτικές ίνες, με περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, σε κάλιο και σε αντιοξειδωτικές ουσίες, εντάσσονται στο πλαίσιο της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής. Η σύγχρονη διαιτολογία θεωρεί σήμερα τημεσογειακή δίαιτα ως τρόπο ζωής που χαρίζει μακροζωία και καλή υγεία.
Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες, μειώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, ασκούν αντικαρκινική δράση, ευνοούν την οστική αύξηση, επιβραδύνουν τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στη γήρανση του σώματος και του εγκεφάλου, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και συμβάλλουν στην ομαλή εγκεφαλική μικροκυκλοφορία.
Και φυσικά μην ξεχνάμε πως ένας από τους πιο φυσικούς, υγιείς και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης της δυσκοιλιότητας είναι η κατανάλωση των πολύτιμων για το έντερο αποξηραμένων δαμάσκηνων.
Προσθέτοντας ξινά αποξηραμένα δαμάσκηνα στην κουζίνα μας, σε καθημερινή βάση, ωφελούμε τον μεταβολισμό και την υγεία μας.
Στην παραδοσιακή Σκοπελίτικη μαγειρική, υποκαθιστούν το ξύδι, προσθέτοντας γλυκόξινη και ελαφρώς πικάντικη γεύση στο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου