www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Η ΣΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣ Σάμου. Το κρασί-θρύλος, με τα 3.000 χρόνια ιστορικής διαδρομής και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα. Το κρασί του Συνεταιρισμού Σάμου που κοσμεί τo τραπέζι των καταναλωτών και έχει αγαπηθεί όσο κανένα από τη διεθνή κοινότητα των οινολατρών, ρέει εντυπωσιακά στο ποτήρι ποιότητας της Χαλκιδικής!

Αυτό το μοναδικό «ταξίδι» στο χρόνο και τον μόχθο των αμπελουργών, τις πεζούλες ξερολιθιάς από τα ορεινά και ημιορεινά αμπελοτόπια της Σάμου, πραγματοποιήθηκε έπειτα από την πρωτοβουλία της διεύθυνσης πωλήσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ σε συνεργασία με το Τμήμα Marketing του ΕΟΣ Σάμου, στον απαράμιλλης αισθητικής και λειτουργικότητας χώρο γευσιγνωστικών δοκιμών της εταιρίας «Ντάντος Δημήτριος Α.Ε.», που εδρεύει στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η εταιρία, έχοντας στο τιμόνι τον δημιουργικότατο Δημήτρη Nτάντο και εκλεκτούς συνοδοιπόρους το Χρήστο Χαρίσκο, το Μάκη Σωφρονίδη και τη Κατερίνα Σκιαδοπούλου, έχει γράψει τη δική της ιστορία αξιοπιστίας στο χώρο των ποτών και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους προμηθευτές του χώρου.

Μέσα από μια ενδελεχή συγκριτική οινογευστική δοκιμή πέντε διαφορετικών ετικετών από το σύνολο των εκλεκτών ξηρών, ημίξηρων και γλυκών οίνων που διαθέτει ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός στο οινοφυλάκιο του, αναδύθηκε μοναδικά ο πλούσιος ανθώδης και φρουτώδης αρωματικός  χαρακτήρας της ποικιλίας του «Άσπρου Μοσχάτου Σάμου». Αναδείχθηκε η ισορροπία, η δροσιστική οξύτητα και η μακρά επίγευση αλλά και οι διαφορετικοί χαρακτήρες παλαίωσης των γλυκών κρασιών παρέχοντας μια εμβάθυνση στη μοναδικότητα του σαμιακού οίνου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση οινογευσίας τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένα στελέχη των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που απαρτίζουν το Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Δεν είναι απλά ένας συναρπαστικός τόπος διακοπών που ξεπερνά κάθε προσδοκία ποιότητας και ευζωίας,  είναι ένα οικολογικό καταφύγιο όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά, με μια απίστευτη θέα στο Αιγαίο του ονείρου…
Σε αυτό το πολυτελές «ποτήρι» ρέει πλέον το σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ δίνοντας τη δυνατότητα στους θιασώτες της απόλαυσης να έχουν καθημερινά μια εκλεκτή οινογευστική εμπειρία…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου