www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΡΙΓΑΝΗ – ΒΙΟΡΑΜΑ


Το βιόραμα είναι μια οικογενειακή καθετοποιημένη μονάδα που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009. Σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και της ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη Δ.Μακεδονία καταλήξαμε να παράγουμε βιολογικά.

Το βιόραμα έχει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του στο Δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς στους πρόποδες του ορεινού όγκου των Οντρίων με έδρα την Ασπροκκλησία όπου το υψόμετρο ξεκίνα από τα 650μ.

Βιολογική ρίγανη – ΒΙΟΡΑΜΑ

Θάμνος κοντός και φρυγανώδης με κορμό ξυλώδη χωρίς ελαστικότητα. Τα κλαδιά του είναι λεπτά και σχηματίζουν ανθοφόρα κεφάλια στις άκρες.

Τα φύλλα έχουν σχήμα αυγοειδές, είναι χνουδωτά και σταχτόχρωμα.


Αν τα τρίψουμε αναδύουν ευχάριστη αρωματική οσμή. Τα άνθη έχουν χρώμα ρόδινο προς μενεξεδί και έχουν επίσης ευχάριστο άρωμα. Η ρίγανη συναντιέται εύκολα σε όλη την Ελλάδα σαν αυτοφυές άγριο φυτό.

Είναι πολύ δημοφιλές φυτό για τις μαγειρικές του ιδιότητες. Το μυρωδικό της σαλάτας και του φαγητού, τόσο γνωστό σε όλους, είναι ωστόσο και φαρμακευτικό και αρωματοπαραγωγικό.

Κάποια από τα θρεπτικά στοιχεία που έχει η ρίγανη είναι οι βιταμίνες A, C, K, καθώς μεταλλικά στοιχεία όπως το σίδηρο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.

Παρασκευή ροφήματος: βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ρίγανη. Αφήνουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε. Γενικά είναι ένα ασφαλές βότανο χωρίς παρενέργειες.

Πιστοποίηση: Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ

Επικοινωνία:



Ασπροκκλησιά
Καστοριά
52200
Ελλάδα

+30 6985039802


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου