www.biopoiotita.gr

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

36 μήνες φυλάκιση σε έμπορο που άφησε πολλά χρέη σε αγρότες



Ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Καβάλας σε έμπορο, η εταιρία του οποίου εδρεύει στην περιοχή της Λαμίας.  Ο έμπορος είχε συναλλαγή με αγρότες στο Οφρύνιο και στην Κάρυανη, τις οποίες ποτέ δεν τακτοποίησε. Πρόκειται για υπόθεση των ετών 2011 – 2012. Ο έμπορος αγόρασε, όπως συνήθιζε εκείνα τα χρόνια, βρώσιμη ελιά από παραγωγούς της Κάρυανης και του Οφρυνίου.
Αντί ωστόσο να πληρώσει στους παραγωγούς ποσό που πλησιάζει τις 250.000 ευρώ, ενώ συμφώνησε να τους πληρώσει σε δύο δόσεις στο χειμώνα του 2011 και την άνοιξη του 2012, εξαφανίστηκε.
Οι αγρότες, πολλοί από τους οποίους ήταν χθες μάρτυρες στο δικαστήριο, κατέθεσαν σε βάρος του και αγωγή. Υποστήριξαν καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι ο έμπορος από τότε δεν έδωσε σημεία ζωής και δεν ενδιαφέρθηκε. Δε γνωρίζω, είπε ένας εξ αυτών, γιατί δε μας πλήρωσε. Καθένας από τους μάρτυρες κατηγορίας ανέφερε τα χρήματα που θα πρέπει να εισπράξει, ποσά που άρχισαν από 1.000 ευρώ κι έφταναν έως και τις 40.000 ευρώ περίπου.
Ο κατηγορούμενος απουσίαζε από το δικαστήριο κι εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης. Το δικαστήριο που δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως τον καταδίκασε στην ποινή των 36 μηνών με αναστολή. Όπως έλεγαν οι αγρότες, είχαν στενή συνεργασία με τον έμπορο. Κατά τις προηγούμενες ωστόσο συνεργασίες ήταν συνεπής. Στη συγκεκριμένη στάθηκε εντελώς ασυνεπής με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι οικονομικό πρόβλημα, καθώς ως επάγγελμα η μοναδική δραστηριότητα που αναπτύσσουν είναι αυτή του αγρότη.
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου