www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στα επεξεργασμένα τρόφιμα ζητά το ευρωκοινοβούλιο

Η χώρα προέλευσης του κρέατος που χρησιμοποιείται ως συστατικό στα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως π.χ. στα λαζάνια, θα πρέπει να αναγράφεται με σαφήνεια, όπως συμβαίνει και με το νωπό βοδινό κρέας. Αυτό θα υποστηρίξουν οι ευρωβουλευτές στη συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, το βράδυ.

Στο σχετικό ψήφισμα που θα υιοθετηθεί την Τετάρτη, το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει νομοθεσία για το σκοπό αυτό.

 

Οι ευρωβουλευτές θα τονίσουν την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στον απόηχο του σκανδάλου για το κρέας αλόγου και άλλων περιπτώσεων απάτης στον τομέα των τροφίμων.

 

Σε έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι πάνω από το 90% των ερωτηθέντων σε έρευνες καταναλωτών που έγιναν το 2013, δήλωσαν ότι η προέλευση του κρέατος που χρησιμοποιείται στα επεξεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα, έτσι ώστε να τους δίδεται η δυνατότητα να κάνουν συνειδητές επιλογές.

Paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου