www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Καλύτερος Οινοχόος για το 2015 ο Λευτέρης Κονδύλης

Agronews.gr

Ο Λευτέρης Κονδύλης αναδείχτηκε, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2015 που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier του 2017 στην Αυστρία.

Έπειτα από μια ιδιαίτερα απαιτητική προκριματική φάση κεκλεισμένων των θυρών που περιλάμβανε γραπτές εξετάσεις, τυφλή γευσιγνωσία κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού, πρακτικές εξετάσεις σχετικά με το σερβίρισμα αφρωδών κρασιών αλλά και της τεχνικής της μετάγγισης κρασιού, στην οποία συμμετείχαν 14 διαγωνιζόμενοι, ξεχώρισαν τρεις νικητές. Οι νικητές τη δεύτερη ημέρα προχώρησαν στην τελική φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας δοκιμάστηκαν τόσο οι γενικές γνώσεις τους στον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, όσο και η τεχνική και η παρουσία τους απέναντι σε απαιτητικούς πελάτες, με πλούσιες γνώσεις για το κρασί και τη γαστρονομία ευρύτερα. 

Ακολουθώντας τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και με άκρα μυστικότητα, σε ένα σκηνικό που θύμιζε χώρο εστιατορίου, η κριτική επιτροπή ανέδειξε τον Λευτέρη Κανδύλη ως τον Καλύτερο Έλληνα Οινοχόο για το 2015. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από κορυφαίους, καταξιωμένους επαγγελματίες της ελληνικής γαστρονομίας καθώς και από τους Προέδρους των Ενώσεων Οινοχόων της Αυστρίας (Annemarie Foidl), Ιταλίας (Giuseppe Vaccarini) και Σουηδίας (Karina Tholin). Το γεγονός αυτό δείχνει το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού αλλά και την σπουδαιότητα του ρόλου του οινοχόου στο χώρο της γαστρονομίας στη χώρα μας.  



Ο φετινός διαγωνισμός που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά», προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία όπου διεξαγόταν ο τελικός. Εκτός από τον νικητή Λευτέρη Κανδύλη (Assistant Head Sommelier, The Ledbury Restaurant, London & συνεργάτη της Clarke Foyster Wines), τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Πλαχούρας (Οινοχόος στο Danai beach resort & villas, Χαλκιδική & συνεργάτης της Nespresso) και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου (Οινοχόος, στο wine bar "Wine Not» Χαλάνδρι και Danai Beach Resort & Villas, Χαλκιδική). 

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και είχε την πολύτιμη βοήθεια της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (Χρυσός Χορηγός), της Deals και της Nespresso (Μεγάλοι Χορηγοί), της WSPC, του Metaxa, της Inedit και 

AirFrance-Klm (Χορηγοί). Τόσο ο Χρυσός Χορηγός όσο και οι Μεγάλοι Χορηγοί και οι Χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους αλλά και εξαιρετικά προϊόντα. 

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των εταιρειών Aqua Pelegrino, Typeset, Xenex, Ευτυχιάδης και Τρικαλινός, Οινοποιεία Κυρ Γιάννη & Κτήμα Άλφα (Υποστηρικτές) οι οποίες με την υποστήριξή τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού. 

Εξίσου πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή των χορηγών επικοινωνίας Οινοχόος, Lifo, andro.gr και Pepper 96,6 FM που συντέλεσαν ουσιαστικά στη προβολή του διαγωνισμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου