www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τα αμύγδαλα μειώνουν το λίπος στην κοιλιά

Τα αμύγδαλα μειώνουν το λίπος στην κοιλιά

H κατανάλωσή 42 γραμμαρίων αμύγδαλων καθημερινά ως μέρος υγιεινής διατροφής μειώνει το λίπος στην κοιλιά και βελτιώνει παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Pennsylvania State University συνέκριναν την διατροφή 52 υπέρβαρων, μεσήλικων με υψηλή χοληστερίνη για πάνω από 12 εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν παρόμοια διατροφή κατά της χοληστερόλης. Επιπλέον, στη μια ομάδα δόθηκε σνακ 42 γραμμαρίων ανάλατων αμύγδαλων καθημερινά, ενώ η άλλη έλαβε μάφιν μπανάνα που περιείχε ίδιο αριθμό θερμίδων. Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι, παρά τις μικρές διαφορές στο βάρος ανάμεσα στις δύο ομάδες, η ομάδα που κατανάλωνε αμύγδαλα ως σνακ βρέθηκε ότι είχε σημαντικά μειωμένο λίπος στην κοιλιά, μικρότερη περίμετρο μέσης και μειωμένο λίπος στο πόδι. Επίσης η αντικατάσταση σνακ πολλών θερμίδων, με αμύγδαλα, βελτίωσε πολλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, όπως την μείωση της χοληστερίνης.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, και εκτιμάται ότι το 80% των πρόωρων θανάτων από καρδιακή νόσο μπορούν να αποφευχθούν αν οι άνθρωποι αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μείωση του λίπους της κοιλιάς είναι ευεργετική καθώς συνδέεται με το μεταβολικό σύνδρομο, ένα συνδυασμό του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης του αίματος και της παχυσαρκίας, καθώς και τις καρδιακές παθήσεις.

«Η έρευνά μας διαπίστωσε ότι η υποκατάσταση σνακ με υψηλά επίπεδα υδατανθράκων με αμύγδαλα , βελτίωσε ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων κίνδυνου για καρδιοπάθεια, συμπεριλαμβανομένου του νέου ευρήματος ότι η κατανάλωση αμύγδαλων μειώνει το λίπος της κοιλιάς», ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Κλαιρ Μπέρριμαν.

News.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου