www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΔΟΑΟ παρουσίασε το νέο πρόγραμμα προβολής και προώθησης του Ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού

Την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) προσκάλεσε όλα τα οινοποιεία της χώρας στην παρουσίαση των νέου generic προγράμματός της στα πλαίσια της ΚOA, για τη προβολή και προώθηση του Ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού. Στην παρουσίαση που έλαβε χώρα σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου παρευρέθησαν πάνω από 60 παραγωγοί, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι νέες δράσεις που σχεδιάζονται για το 2015 και αφορούν την ήδη ανεπτυγμένη αγορά της Αμερικής αλλά και την αγορά της Κίνας, ως και το σχεδιασμό για την καινούργια - ταχύτατα αναπτυσσόμενη - αγορά της Αυστραλίας.

Στην αρχή της εκδήλωσης απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Καφούρος. Τις παρουσιάσεις ξεκίνησε ο κ. Αρκουμάνης, ο οποίος, αφού αποτίμησε το σημαντικό έργο που έχει γίνει όλες τις προηγούμενες χρονιές στο πλαίσιο των προγραμμάτων της ΚΟΑ, ανέπτυξε το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η ΕΔΟΑΟ για τη νέα περίοδο καλύπτοντας όλες τις Χώρες που πρόκειται να αναπτυχθούν δράσεις: ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Αυστραλία. 

Στη συνέχεια η κ. Πέρπερα, υπεύθυνη του γραφείου Οίνου της Αμερικής, έκανε έναν απολογισμό των μέχρι τώρα ενεργειών που οδήγησαν το Ελληνικό κρασί σε πολύ υψηλή αναγνωρισιμότητα στην απαιτητική αγορά της Αμερικής και του Καναδά. Η κ. Πέρπερα έθεσε επίσης το πλαίσιο των νέων δράσεων στις δύο χώρες για το 2015, που πλέον δίνουν έμφαση στην άμεση προσέγγιση των καταναλωτών αλλά και στο άνοιγμα των δύο σημαντικών μονοπωλίων του Καναδά. 

Τελευταία πήρε το λόγο η κ. Μπλούχου, κάνοντας μια πρώτη καταγραφή των δράσεων που σχεδιάζονται για την Αυστραλία, η οποία εγείρει ως μια αγορά με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και με σημαντικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό κρασί. Οι σχεδιαζόμενες δράσεις βασίζονται στην υπάρχουσα εμπειρία που έως τώρα το Ελληνικό κρασί έχει αποκομίσει από την παρουσία του σε ήδη αναπτυγμένες αγορές του εξωτερικού.

Το κόστος της ιδίας συμμετοχής (20% επί του συνόλου του Προγράμματος) στο πλαίσιο των δράσεων αυτών θα καλυφθεί από τα οινοποιεία - υποοντότητες που θα συμμετέχουν. Η Δήλωση Συμμετοχής δεν προϋποθέτει υπογραφή Συμβολαίου Αυτοδέσμευσης.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με τα προγράμματα προβολής και προώθησης του Ελληνικού κρασιού στις αγορές της Βορείου Αμερικής, Κίνας και Αυστραλίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΕΔΟΑΟ.

Agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου