www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Με θετικές προοπτικές για τις φετινές τιμές στο ρύζι ολοκληρώνεται ο αλωνισμός στη Βόρεια Ελλάδα

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες ο αλωνισμός του ρυζιού που φέτος καθυστέρησε λόγω των βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και παραγωγοί, οι προοπτικές για τις φετινές τιμές είναι θετικές. «Αν και δεν ξεκίνησαν ακόμα οι πληρωμές, οι τιμές που ακούγονται φέτος για την ποικιλία γκλάντιο είναι στα 24 - 25 λεπτά και στα “άσπρα” 30 - 32 λεπτά το κιλό» μας αναφέρουν παραγωγοί. Όσον αφορά τα διεθνή στοιχεία για το προϊόν σύμφωνα με το ∆ιεθνές Συµβούλιο Σιτηρών (IGC), τα παγκόσµια αποθέµατα αναμένεται να «κλείσουν» στους 104 εκατ. τόνους, 5 εκατ. τόνους λιγότερο από την αντίστοιχη περσινή σεζόν του 2013 -2014.

Το αλώνισμα ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου και καλλιεργείται το 75% περίπου του εγχώριου ρυζιού. Για την πορεία του αλωνισμού μιλάει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Χρήστος Τσιχήτας, Πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης: «αν δεν είχαμε τις βροχές ο αλωνισμός στην περιοχή μας θα είχε ολοκληρωθεί. Οι αποδόσεις φέτος είναι καλές και κατά μέσο όρο κυμαίνονται στα 950 κιλά το στρέμμα, ενώ τα στρέμματα σε πανελλαδικό επίπεδο καταγράφουν μία μικρή μείωση. Φέτος κυμαίνονται στα 195.000 στρέμμα ενώ πέρσι έφθαναν τα 210.000 στρέμματα».

Την ίδια στιγμή παραγωγοί από την Χαλάστρας μας αναφέρουν ότι «οι αποδόσεις ανά στρέμμα είναι περίπου 150-200 κιλά χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν όλο αυτό το διάστημα ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις τιμές όλα δείχνουν θα είναι καλύτερες σε σχέση με πέρσι.

totheshelf

Μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν την εφαρμογή στο iPhone αλλά και το κινητό σας με λογισμικό android και να καταχωρήσετε προϊόντα (μεταξύ αυτών και ρύζι) που θέλετε να πουλήσετε ή να αγοράσετε. Στις καταχωρήσεις σας μπορείτε να αλλάζετε τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από το κινητό σας, για παράδειγμα αν η ποσότητα ή η τιμή του προϊόντος σας μειώθηκε μπορείτε άμεσα να τροποποιήσετε την καταχώρησή σας. Εφόσον καταχωρήσετε τα προϊόντα σας στο Totheshelf, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν μαζί σας ώστε να προχωρήσετε σε συναλλαγή. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε και εσείς να αναζητήσετε πιθανούς αγοραστές ή πωλητές - για να επικοινωνήσετε μαζί τους, αρκεί μία μηνιαία συνδρομή στο Totheshelf με 0,89 ευρώ! 
Για να κατεβάσετε την εφαρμογή totheshelf, κάντε κλικ στο www.totheshelf.com και σκανάρετε το qrcode ή κάντε αναζήτηση στο App Store ή το Google play με τη λέξη agrotypos.

Agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου