www.biopoiotita.gr

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι ελληνικές εξαγωγές δαμάσκηνων στην Ινδία ενώ ξεκίνησαν οι εξαγωγές ακτινιδίων στην Ινδονησία

Συνεχίζεται με επιτυχία η εξαγωγή νωπών δαμάσκηνών προς την Ινδία, ήδη το δεύτερο φορτίο αναχώρησε στις αρχές της εβδομάδας. Παράλληλα «άνοιξε» ακόμη μια αγορά για τα ελληνικά φρούτα, αφού πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξαγωγή ακτινιδίων προς την Ινδονησία. Ο κ Γ Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit - Hellas, δήλωσε τα εξής:

«Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές, στις αρχές της εβδομάδος, νωπών δαμάσκηνων (δεύτερο φορτίο) για την Ινδία σε υλοποίηση ειδικής άδειας εισαγωγής 2.000 τόνων.

Άνοιξε άλλη μια νέα αγορά και αναχώρησε την Πέμπτη (6/11/2014) το πρώτο φορτίο με νωπά ακτινίδια για την Ινδονησία στα πλαίσια ειδικής άδειας εισαγωγής.

Αναμένεται να ξεκινήσει εντός της φετινής περιόδου και η εξαγωγή ακτινιδίων στην Ινδία εάν περαιωθούν επιτυχώς οι επαφές του Υπουργείου Εξωτερικών με το Υπουργείο Γεωργίας της Ινδίας.

Απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία, ώστε να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που θα διευκολύνουν την προώθηση των εξαγωγών μας για εσπεριδοειδή, ακτινίδια, μήλα, αγγούρια κ.α, στην Ν. Κορέα, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Αυστραλία, Βραζιλία και Αργεντινή, καθώς και στην Κίνα (εκτός της υφιστάμενης των ακτινιδίων)».

Agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου