www.biopoiotita.gr

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ενέσεις σκόρδου σώζουν άρρωστα δένδρα

Μια νέα και μη αναμενόμενη μέθοδο θα χρησιμοποιηθεί στη Βρετανία για να διασωθούν δέντρα που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες. Στα άρρωστα δέντρα θα χορηγηθούν ενέσεις… σκόρδου!

Θεραπευτικό

Είναι γνωστό ότι το σκόρδο αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς εχθρούς της φύσης απέναντι σε βακτήρια και μύκητες ενώ έχει διαπιστωθεί επίσης η αντιοξειδωτική αλλά και αντικαρκινική του δράση.

Βασικό συστατικό του σκόρδου που του προσδίδει και την χαρακτηριστική μυρωδιά του είναι η αλισίνη την οποία οι επιστήμονες προσπαθούν επί χρόνια να… τιθασεύσουν.
 
Μια εταιρεία στην Ουαλία ανέπτυξε ένα διάλυμα σκόρδου το οποίο στις δοκιμές έχει δείξει ότι διαθέτει υψηλές θεραπευτικές ιδιότητες σε δέντρα που αντιμετωπίζουν ασθένειες. Το διάλυμα χορηγείται στα δέντρα με μια ειδική συσκευή που αναπτύχθηκε για αυτόν τον σκοπό.

Στη δασώδη περιοχή Νορθαμπτονσάιρ στη κεντρική Αγγλία έχουν εντοπιστεί πολλά άρρωστα δέντρα και αποφασίστηκε να τους γίνει η θαυματουργή ένεση. Δυστυχώς το κόστος μιας τέτοιας ένεσης είναι ιδιαίτερα υψηλό εξαιτίας κυρίως του κόστους κατασκευής της συσκευής.
 
Για αυτό δεν είναι προς το παρόν τουλάχιστον εφικτό να γίνει μαζική χρήση των ενέσεων σκόρδου αλλά μπορεί να χρησιμοποιείται για τη διάσωση σπάνιων ή «διάσημων» δέντρων που αντιμετωπίζουν κάποια ασθένεια.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου