www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Με 6 αυτόματους πωλητές επεκτείνεται ο ΘΕΣγάλα και στη Θεσσαλονίκη

Διαψεύδοντας όλους όσοι πίστεψαν πως το εγχείρημα του «ΘΕΣγάλα Πιες», πέρυσι τέτοιο καιρό να βάλει αυτόματους πωλητές φρέσκου γάλακτος στη Λάρισα, θα αποδειχθεί μια… τρύπα στο νερό, η ηγεσία του συνεταιρισμού, αφού πρώτα πάτησε καλά στα πόδια της στη Θεσσαλία, κάνει, πλέον, το επόμενο βήμα και μεταφέρει το ίδιο concept και στο δεύτερο πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της χώρας.

Το «μπάμ» στη Θεσσαλονίκη γίνεται με την ταυτόχρονη τοποθέτηση 6 αυτόματων μηχανών πώλησης φρέσκου γάλακτος, μια επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Θανάσης Βακάλης «δίνουν τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς να πίνουν καθημερινά, όλο το εικοσιτετράωρο, φρέσκο γάλα, υψηλής ποιότητας σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή». Οι μηχανές ήδη από το πρωί της Παρασκευής τροφοδοτήθηκαν με 8,5 τόνους γάλακτος.

Παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου το νέο επιχειρησιακό άνοιγμα του συνεταιρισμού ο κ. Βακάλης τόνισε πως το γάλα θα προέρχεται από συνεργαζόμενους αγελαδοτρόφους από τη Μακεδονίας, προκειμένου να στηριχθεί η τοπική παραγωγή και προανάγγειλε πως πολύ σύντομα το δίκτυο των σημείων πώλησης στη Θεσσαλονίκη θα διευρυνθεί περαιτέρω.

«Το γάλα συλλέγεται από τις φάρμες το πρωί, παστεριώνεται έως το μεσημέρι και κατόπιν διατίθεται στα μηχανήματα αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Έτσι διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του, ενώ μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας που παρέχουν οι αυτόματοι πωλητές, το γάλα φτάνει στον καταναλωτή στη σωστή θερμοκρασία, την ίδια ημέρα, με απόλυτη ασφάλεια και σε πολύ ανταγωνιστική τιμή», εξήγησε ο ίδιος.

Τα σημεία Πώλησης

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη έξι αυτόματοι πωλητές γάλακτος, στα εξής σημεία: Δυο στο κεντρο (Σβολου 32 και Αγ Δημητριου 93) Καλαμαρια (Χηλής 2), Ανω Τουμπα (Γρ. Λαμπρακη 135), Αμπελόκηποι (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Φιλιππουπόλεως 77) και  Νεαπολη (Ανδ Παπανδρεου 140).

Εφόσον το εγχείρημα «αγκαλιασθεί» από τους καταναλωτές, στο δίκτυο θα προστεθούν άλλοι τόσοι αυτόματοι πωλητές.

Εξηγώντας την επιλογή της Θεσσαλονίκης, ο κ. Βακάλης τόνισε ότι «πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας» και έκανε λόγο για μια «αγορά-βαρόμετρο». 

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν υπάρχουν σχέδια για πανελλαδική επέκταση.

Όσον αφορά στη Λάρισα, επισήμανε σύντομα θα ολοκληρωθεί το δίκτυο με άλλο ένα δίκτυο άλλο ένα «ΑΤΜ γάλακτος».

 

Τιμολογιακή Πολιτική

Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στα αυτόματα μηχανήματα είναι μόλις ένα (1) ευρώ το λίτρο και πενήντα λεπτά του ευρώ (0,50) το μισό λίτρο, με την τιμή να διαμορφώνεται στο 1,10 και 0,60 ευρώ αντίστοιχα, για τη χρήση του κερματοδέκτη. «Η τιμή του γάλακτος είναι ίσως η μικρότερη της αγοράς, το σημαντικό όμως είναι η σχέση ποιότητας – τιμής, η οποία είναι ασύγκριτη με κάθε άλλο αντίστοιχο προϊόν», είπαν ο πρόεδρος και τα άλλα παριστάμενα μέλη του συνεταιρισμού, εστιάζοντας και στις συνέργειες τις οποίες θα ενεργοποιήσει η κίνηση αυτή, αλλά και στα συνολικότερα οφέλη για τη τοπική κοινωνία, αφού πέραν όλων των άλλων θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Θυμίζουμε πως η λειτουργία των αυτόματων πωλητών φρέσκου, νωπού παστεριωμένου γάλακτος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Λάρισα, πριν από ένα χρόνο με θεαματικά αποτελέσματα. Πρόκειται για γάλα το οποίο προέρχεται από παραγωγούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, που μετέχουν στο Συνεταιρισμό και με την επιμονή στην ασφάλεια και την ποιότητα του προϊόντος, εξασφάλισαν αφενός τη βιωσιμότητα των μονάδων τους και αφετέρου τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθεύονται γάλα, χωρίς μεταφορικό και μεσολαβητικό κόστος, σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή για την ποιότητα του.

 

Στα 27 εκατ. ευρώ ο τζίρος, στα 600.000 ευρώ τα κέρδη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Βακάλης, ο κύκλος εργασιών στη χρήση που έκλεισε τον περασμένο Ιούλιο (1η Ιουλίου 2013-31 Ιουλίου 2014), ο κύκλος εργασιών του συνεταιρισμού διαμορφώθηκε στα 26,5-27 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 2,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από τους αυτόματους πωλητές γάλακτος.

Τα δε καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στις 600.000 ευρώ.

Λεωνίδας Λιάμης

 Agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου