www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί που ζούσαν σαν κροίσοι με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Απάτη με πιστωτικές κάρτες-κλώνους αποκάλυψαν αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Αυστραλίας, ηλικίας 35 και 28 ετών, κι έναν 24χρονο υπήκοο Χονγκ Κονγκ, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για σύσταση συμμορίας, απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, όπως και για παραβάσεις των νόμων περί προσωπικών δεδομένων και ναρκωτικών.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι ταξίδευαν σε διάφορες χώρες, όπου με τη χρήση των πλαστών πιστωτικών καρτών διήγαγαν πολυτελή βίο, αγοράζοντας ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες, τον λογαριασμό των οποίων… πλήρωναν τα ανυποψίαστα θύματά τους, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες χάκαραν τους υπολογιστές ξενοδοχείου του εξωτερικού, αποκτώντας πρόσβαση σε δεδομένα πιστωτικών καρτών, τα οποία ανήκαν στην πλειονότητά τους σε πολίτες της Αυστραλίας και των ΗΠΑ.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, υπέκλεπταν πληροφορίες από εταιρείες σύναψης δανειακών συμβάσεων της Αυστραλίας, τις οποίες χρησιμοποιούσαν προκειμένου να καταρτίσουν τις κάρτες-κλώνους.

Τις τελευταίες μέρες, οι δράστες διέμεναν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Την ίδια ώρα, σε κεντρικό πάρκινγκ της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πολυτελή επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία οι συλληφθέντες είχαν νοικιάσει και υπεξαιρέσει από ευρωπαϊκές χώρες.

Στα δωμάτια όπου διέμεναν βρέθηκαν, εξάλλου, μικροποσότητα κοκαΐνης, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο υπολογιστές τύπου τάμπλετ, έντεκα κινητά τηλέφωνα, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, πλήθος αρχείων υποκλαπέντων δεδομένων πιστωτικών καρτών και δύο ρολόγια μεγάλης χρηματικής αξίας.

Η αστυνομική έρευνα για τη δράση τους συνεχίζεται, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου