www.biopoiotita.gr

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Λευτέρης Αντωνάκος: Μακάρι ο κόσμος να ξέρει τι τρώει


Δεν μας έχει βοηθήσει κανένας, ότι έχουμε κάνει, το έχουμε κάνει μόνοι μας λέει ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Αργολίδας Λευτέρης Αντωνάκος, στην εκπομπή της Τασίας Κανελλοπούλου "Στο δια ταύτα".
Ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Αργολίδας που αποτελείται από τρεις μονάδες, με συνολικά πάνω από τετρακόσιες αγελάδες, είναι ένας από τους πιο σύγχρονους στην Ελλάδα και ο μοναδικός στην Νοτιανατολική Πελοπόννησο.
 
Παράγει το γνωστό σε όλους μας το "Γάλα του Μοριά" το οποίο πωλείται σε 500 σημεία στους 4 νομούς της Πελοποννήσου και ανέρχεται σε 2.000 τόνους περίπου το χρόνο.
 
"Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει, του αρέσει το προϊόν μας, γιατί είναι κάτι αγνό, " λέει ο κ. Αντωνάκος και συνεχίζει λέγοντας πως ακόμα και οι ζωοτροφές φτιάχνονται από τους ίδιους τους παραγωγούς, οπότε από την αρχή μέχρι και την διανομή του γάλακτος στα σημεία πώλησης, γίνεται από το συνεταιρισμό.
 
Ο Συνεταιρισμός όπως μας λέει ο κ. Αντωνάκος, συνεργάζεται εδώ στη Λακωνία με μια μονάδα προς το παρόν στην τεχνογνωσία, και στη συνέχεια θα πάρει και το γάλα της. Μάλιστα στα σχέδια του Συνεταιρισμού, είναι να μπουν και άλλοι αγελαδοτρόφοι από την Πελοπόννησο με τις προδιαγραφές που θέλει ο Συνεταιρισμός και να μεγαλώσει η παραγωγή.
 
Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Αντωνάκος επιβεβαιώνει την πληροφορία που θέλει το 90% το βόειου κρέατος να εισάγεται στην Ελλάδα.
 
Μάλιστα, οι εισαγωγείς έχουν κάνει τέτοιες συμφωνίες με τις εταιρείες του εξωτερικού αλλά και τα Ελληνικά καταστήματα, όπου δεν μπορούν να αγοράσουν Ελληνικό κρέας. Έτσι όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνάκος, πριν από 2 - 3 χρόνια που είχε μια μεγάλη παρτίδα με ντόπια Ελληνικά μοσχάρια, δεν κατάφερε να τα πουλήσουν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να τα δώσει στην Τουρκία.
 
"Μακάρι ο κόσμος να ξέρει τι τρώει" λέει ο κ. Αντωνάκος και το τεκμηριώνει λέγοντας πως σχεδόν σε όλα τα κρεοπωλεία δεν αναγράφεται πως το μοσχάρι που πουλούν δεν είναι Ελληνικό, και δεν είναι Ελληνικό γιατί το 90% του βόειου κρέατος στα κρεοπωλεία της Ελλάδας, είναι εισαγόμενο. Μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο να βαφτίζονται τα εισαγόμενα μοσχάρια, Ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου