www.biopoiotita.gr

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

«Πνιγμένοι» στα χρέη οι κτηνοτρόφοι


«Πνιγμένοι» στα χρέη οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας βρίσκονται σε απόγνωση. Οι υποχρεώσεις τους «τρέχουν», ενώ τέσσερις κτηνοτρόφοι από τη Δημοτική Ενότητας Αισωνίας κινδυνεύουν να χάσουν για τα επόμενα δύο χρόνια την εξισωτική αποζημίωση, καθώς δεν έχουν πληρώσει στο Δήμο Βόλου τέλη βοσκής για περίπου πέντε χρόνια, λόγω οικονομικής στενότητας. Σε αυτήν την περίπτωση οι τέσσερις κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να λάβουν τις απαιτούμενες βεβαιώσεις για να προχωρήσουν στις δηλώσεις ΟΣΔΕ.
Μάλιστα χθες το πρωί μέλη του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Βόλου προκειμένου να συζητήσουν το παραπάνω θέμα με το Δήμαρχο Βόλου, ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιοι, ο Δήμαρχος δε δέχθηκε να τους δει.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης, αναφέρει ότι ακόμη και να γίνει ρύθμιση των χρεών  από το Δήμο, δεν υπάρχει δυνατότητα για τους κτηνοτρόφους να λάβουν τις επιδοτήσεις αφού απαιτείται εξόφληση των χρεών. Παράλληλα επισημαίνει ότι οι κτηνοτρόφοι είχαν ενημερωθεί ένα μήνα για το συγκεκριμένο θέμα. 
Σχετικά με το θέμα, η πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας κ. Χαρούλα Διβάνη, αναφέρει ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν χρονικά περιθώρια να καταθέσουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ μέχρι τις 20 Αυγούστου, διαφορετικά οι τέσσερις κτηνοτρόφοι θα χάσουν επιδοτήσεις δύο χρόνων που υπολογίζονται περίπου στις 20.000 ευρώ για τον καθένα. « Αν δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, μέσα στο χρονικό διάστημα που έχει τεθεί ως προθεσμία, θα χάσουν σημαντικό ποσό επιδοτήσεων, τη στιγμή που έχουν άμεση ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης. Δεχόμαστε πόλεμο από την πολιτεία αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι δεχόμαστε πόλεμο και από το Δήμο», τονίζει η ίδια.

πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου