www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Την κρητική διατροφή και τα προϊόντα του νησιού γνώρισαν 10 Βέλγοι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την Κρήτη


Την Κρητική κουζίνα – διατροφή είχαν την ευκαιρία να γευτούν 10 Βέλγοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη κάνοντας ρεπορτάζ για την γαστρονομία του νησιού και την σύνδεση του με το τουριστικό της προϊόν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, σκοπός της επίσκεψης – παραμονής των δημοσιογράφων είναι, να βιώσουν γαστρονομικές εμπειρίες, να γνωρίσουν την Κρητική διατροφή με «κορωνίδα» το ελαιόλαδο, τα προϊόντα που παράγονται, που θα προβάλουν στα μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα όπου εργάζονται.
Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούτο και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, τρώγοντας παραδοσιακά φαγητά, σε Κρητική ταβέρνα συντροφιά με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρνατουάκη.
Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την ευεργετική, για τον άνθρωπο, Κρητική διατροφή που αποτελεί ασπίδα προστασίας – πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι οι ιδιότητες της Κρητικής κουζίνας είναι μοναδικές και ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που είναι επιστημονικά αναγνωρισμένο. Μάλιστα –είπε – τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια διασύνδεσης της Κρητικής διατροφής με το τουριστικό προϊόν του νησιού, με θετικά αποτελέσματα, καθώς τα ποσοστά του γαστρονομικού τουρισμού είναι αυξητικά. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους ξένους εκπροσώπους του Τύπου για το σήμα Κρητικής Κουζίνας που έχει θεσπίσει η Περιφέρεια, και την πολιτική πιστοποιήσεων που ακολουθείται σε ξενοδοχεία που προσφέρουν Κρητική διατροφή στα εστιατόρια τους.
Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι που είναι εξειδικευμένοι στην γαστρονομία, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ποιότητα και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, όπως επίσης για την περιήγηση τους στο νησί. Τους Βέλγους δημοσιογράφους, συνοδεύει στο νησί η Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο Ελένη Σκαρβέλη. Οι ίδιοι υποσχέθηκαν μάλιστα ότι θα γράψουν πολύ θετικά ρεπορτάζ στα μέσα που εργάζονται όπως στις ημερήσιες εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας: La Libre Belgique, Sudpresse, La Dernieve Heure, Vers l' Avenir, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου