www.biopoiotita.gr

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Κρητικά κηπευτικά «ταξιδεύουν» στη Λευκορωσία


Συμφωνία για εξαγωγή 20 τόνων

Στο Μινσκ της Λευκορωσίας θα ταξιδέψουν 20 τόνοι κρητικών κηπευτικών, μετά τη συμφωνία που κατέληξαν η περιφέρεια Κρήτης, οι παραγωγοί του νησιού και εκπρόσωπος μεγάλου ομίλου εταιρειών, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα.


Πρόκειται για όμιλο εταιρειών που έχει έδρα το Μινσκ της Λευκορωσίας, ο εκπρόσωπος της οποίας, ο ελληνικής καταγωγής Διονύσης Λαυρεντιάδης, βρέθηκε στην περιφέρεια και πραγματοποίησε τις επαφές με τις ομάδες παραγωγών κηπευτικών προϊόντων του νησιού και οι οποίοι έφεραν μαζί τους φρέσκα κηπευτικά προϊόντα ως δείγματα.

Ο κ. Λαυρεντιάδης αναφέρθηκε στην καλή ποιότητα, στην άριστη γεύση και στην κατάλληλη συσκευασία-εμφάνιση, των προϊόντων τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ξεκινάμε τώρα και τις εισαγωγές κρητικών κηπευτικών προϊόντων, ενώ ενδιαφερόμαστε και για βιολογικά προϊόντα. Η πρώτη συνάντηση με τους παραγωγούς της Κρήτης, πήγε πάρα πολύ καλά και συμφωνήσαμε να γίνει καταρχήν στη Λευκορωσία, η εξαγωγή ενός πρώτου φορτίου με 20 τόνους κηπευτικών. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα των κηπευτικών του νησιού, και είμαστε πρόθυμοι η συνεργασία αυτή να έχει συνέχεια» είπε ο κ. Λαυρεντιάδης.

Εξάλλου, την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών που συμμετείχαν στη συνάντηση, ενώ η αντιπεριφερειαρχης κ. Βρέντζου τόνισε ότι «η ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης, συνεχίζει να ανοίγει νέους εμπορικούς δρόμους στις διεθνείς αγορές. Οι προσπάθειες μας για την στήριξη των αγροτών δεν σταματούν εδώ, αλλά καθημερινά προσπαθούμε για την ενίσχυση των εξαγωγών των ποιοτικών μας πιστοποιημένων προϊόντων στις διεθνείς αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου