www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Σάπια φρούτα στα σχολεία της Λέσβου


από την Βαγγελιώ Χρηστίδου, εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
Σάπια ήταν πολλά από τα φρούτα που έφτασαν στη Λέσβο για δωρεάν διανομή στα σχολεία του νησιού, μέσω του προγράμματος που «τρέχει» εδώ κι ένα μήνα περίπου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ειδικά στη δεύτερη δόση, που η διανομή της ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, εντοπίστηκαν από τις διευθύνσεις των σχολείων πολλά ακατάλληλα φρούτα, που δε μοιράστηκαν στους μαθητές, αλλά αντικαταστάθηκαν από άλλα.

Ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και τις πιο ενθουσιώδεις αντιδράσεις από τους μαθητές του νησιού, στη δεύτερη φάση του ωστόσο προκάλεσε αρκετά παράπονα. Ο λόγος για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και φρουτοσαλατών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στόχο έχει τη διανομή δωρεάν φρούτων και φρουτοσαλατών σε δημοτικά σχολεία της χώρας.
«Δε θα παραλαμβάνονται»
Η πρώτη διανομή στη Λέσβο έγινε στις αρχές του μήνα, οπότε και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του νησιού έλαβαν μήλα, μπανάνες, αχλάδια, πορτοκάλια και φρουτοσαλάτες, σε ειδικές κασετίνες και μέσα σε τσάντες, πλυμένα κι έτοιμα προς κατανάλωση.

Ωστόσο, κατά τη δεύτερη διανομή, που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, ήταν πολλές οι περιπτώσεις σχολείων που διαμαρτυρήθηκαν, λόγω του ότι πολλά από τα φρούτα που μοιράστηκαν ήταν χαλασμένα ή σάπια.

«Σε όλο το νησί, έχουμε 100 σχολεία κι έτσι η ανάδοχος εταιρεία άργησε να μοιράσει τα φρούτα σε αρκετά σχολεία, τόσο της περιφέρειας του νησιού, όσο και μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης», δήλωσε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Αναστασία Τσολερίδου. «Έτσι, σε πολλά σχολεία τα φρούτα έφτασαν σάπια κι εμείς δεχθήκαμε τα παράπονα των διευθυντών. Με τη σειρά μας δώσαμε εντολή να μη γίνει παραλαβή των φρούτων και να αντικατασταθούν από άλλα. Και σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια εταιρεία, δηλώσαμε ότι αν έρθουν και πάλι σάπια φρούτα, δε θα τα παραλάβουμε.»

Σημειώνεται ότι με τη λήξη της τρίτης διανομής, για το χρόνο υλοποίησης της οποίας δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση, ο κάθε μαθητής αναμένεται να έχει πάρει συνολικά 32 μερίδες φρούτων.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με ευθύνη τόσο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, όσο και των προϊσταμένων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των σχολικών διευθυντών, των αρμόδιων σχολικών συμβούλων κ.λπ., ο καθένας από τους οποίους έχει την ευθύνη της εποπτείας του τομέα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου