www.biopoiotita.gr

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Ημερίδα για τα κρητικά προϊόντα στο Ηράκλειο


Λασηθιωτάκη Πέλλα|  17/04/2013 - 09:49 πμ
Διεθνή συνάντηση για τις προϋποθέσεις επιτυχίας των κρητικών προϊόντων στην αγορά, διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 10 πμ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Όπως ανακοινώθηκε, σημείο αναφοράς θα είναι οι προϋποθέσεις επιτυχίας των κρητικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Επίσης, η  ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Κρήτης και των  παραγωγών, για το κρίσιμο θέμα της πιστοποίησης των κρητικών προϊόντων, το σήμα ποιότητας «ΚΡΗΤΗ» (brand name), που αποτελούν το απαραίτητο «διαβατήριο» στις διεθνείς αγορές.
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται με τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης και ειδικοί από Γαλλία και Ιταλία που θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στα κρίσιμα θέματα του μάρκετινγκ, της εμπορίας, και της διακίνησης. 
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
10:15 – 10:30  ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ -  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη «ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ»
10:30 – 11:00    «Ο Περιφεριακός σχεδιασμός για την στήριξη των Κρητικών Προïόντων»
Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας,  Κτηνιατρικής & Αλιείας & Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης
11:00 – 11:30 «Πρότυπα και προδιαγραφές για την πιστοποίηση των Κρητικών  προϊόντων». Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ παραρτήματος Κρήτης
11:30 – 12:00   «Ο ρόλος της Πιστοποίησης στην προώθηση των αγροτικών προïόντων» Εμμανουήλ Δεληγιαννάκης, Πρόεδρος Hellas Cert μέλος του Δ.Σ. του Ε.Σ.Υ.Π.
12:00 – 12:30  Διάλειμμα για καφέ
12:30 – 13:00  «Η σημασία της ποιότητας και του μάρκετινγκ για την προώθηση του ελαιολάδου» Marina Colonna, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Marina Colonna S.A.
13:00 – 13:30  «Η προώθηση του κρασιού » Bertrand de Sercey, Διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρίας S.C.E.A. Baron de  Montfort 
13:30 – 14:00  «Προϋποθέσεις διασφάλισης της ποιότητας για ένα αποτελεσματικό μάρκετινγκ των τοπικών προϊόντων » D’ Errico Nazzario , Γεωπόνος ειδικός σε θέματα ποιότητας και εμπορίας  ελαιόλαδου και κρασιού
14:00 – 15.00  Ερωτήσεις – Συζήτηση (Συντονιστής:Αλέξανδρος Στεφανάκης)
15:00 – 15:15   Συμπεράσματα - Κλείσιμο ημερίδας