www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων αποκτούν στρατηγική


Agronews|  07/03/2013 - 11:36 πμ
Σεμινάριο για το Σχεδιασμό της εξαγωγικής δραστηριότητας επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου πραγματοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Το πρόγραμμα αποτελεί μία ολοκληρωμένη εισαγωγική προσέγγιση ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα:

• Αξιολόγηση της εξαγωγικής τους ικανότητας
• Ανάπτυξης και διαχείρισης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων με εξαγωγική κατεύθυνση,
• Branding αγροδιατροφικών προϊόντων
Στην Αθήνα το σεμινάριο διεξάγεται το Σάββατο 23 Μαρτίου, και ώρες 10:00-19:00, στο  Ξενοδοχείο Στράτος Βασσιλικός στους Αμπελόκηπους. Στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο πραγματοποιείται το  Σάββατο 13 Απριλίου, και ώρες 10:00-19:00, στο Ξενοδοχείο Μediterranean Ρalace, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, παρ’ όλη την υψηλή τους ποιότητα, δεν είναι αναγνωρίσιμα στις αγορές του εξωτερικού γεγονός που τα καθιστούν ευάλωτα έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού. Η αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της ανταγωνιστικότητας μέσω μπορεί να επιτευχθεί την δημιουργία επώνυμων Ελληνικών Αγροδιατροφικών Προϊόντων (brands) .
Το προτεινόμενο σεμινάριο έρχεται να καλύψει το μεγάλο κενό που υφίσταται σ’ αυτό το πεδίο και έχει ως στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη παραγωγών, μεταποιητών ή/και στελέχη εταιριών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα που πιστεύουν ότι η εξωστρέφεια αποτελεί λύση και μπορεί να επιτευχθεί με την οργανωμένη προώθηση και  εγκατάσταση των προϊόντων τους σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.
Διάρκεια: 9 ώρες | Κόστος: €160
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας διότι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα θα είναι τα 20 άτομα.

Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί μέσω ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ
Για περισσότερες πληροφορίες:
Γιώργος Γκέκας
e-mail: fooditerranean@gmail.com
τηλ. : +30 6977 539 844
Ζερβάκη Δήμητρα
e-mail: dzervaki@otenet.gr
τηλ. : +30 6944 711 712

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου