www.biopoiotita.gr

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Μαγνήτης για εγχώριους και ξένους κεφαλαιούχους η υδροπονία


Τσατσάκης Γιάννης|  15/03/2013 - 11:03 πμ
Mεγάλα «ονόματα» του εγχώριου επιχειρείν αλλά και επώνυμους κεφαλαιούχους από το εξωτερικό προσελκύει η μέθοδος της υδροπονικής καλλιέργειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτή την Παρασκευή 15 Μαρτίου στα περίπτερα.
Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου και τα μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής της φέρνουν κινητοποιούν επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική περιφέρεια.Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου και τα μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής της φέρνουν κινητοποιούν επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική περιφέρεια.
Τα σημαντικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου καλλιέργειας, τα μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής της και η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της κινητοποιούν επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική περιφέρεια. Δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από αρκετά από τα πρόζεκτ που βρίσκονται σήμερα «στα σκαριά» βρίσκονται ακόμα και ισχυροί όμιλοι που μέχρι σήμερα δεν είχαν παρουσία στον κλάδο των τροφίμων και της παραγωγής αγροτικών προϊόντων.
Το παιχνίδι αναμένεται να «ανοίξει» ακόμα περισσότερο με τις ζώνες πιλοτικής εγκατάστασης θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο νέων επενδυτών.
Διαβάστε στο φύλλο της Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτή την Παρασκευή 15 Μαρτίου στα περίπτερα αναλυτικό ρεπορτάζ για τα επενδυτικά εγχειρήματα που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογούνται αυτό το διάστημα στο χώρο της υδροπονικής καλλιέργειας. Ποιοι εγχώριοι και ξένοι όμιλοι ετοιμάζονται να στήσουν καινούργιες μονάδες  στην Ελλάδα και γιατί οι ξένοι θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος κλάδος θα αποτελέσει μια από τις «ατμομηχανές» γεωργικής ανάπτυξης της χώρας στις επόμενες δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου