www.biopoiotita.gr

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας: Σε κακή εμπορική πρακτική οφείλεται το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

Ανακοίνωση σχετικά με τους ελέγχους που διεξάγονται στην Πελοπόννησο σχετικά με την παρουσία κρέατος αλόγου σε τρόφιμα εξέδωσε η το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση «το καταναλωτικό κοινό πρέπει να φροντίσει να ενημερώνεται υπεύθυνα από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, σχετικά με τους πραγματοποιούμενους ελέγχους». Για το θέμα μίλησε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κ. Σωτήρης Λαμπρόπουλος τονίζοντας: «Μέχρι πριν μια εβδομάδα που είχαμε ενημέρωση, είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 80 περίπου δειγματοληψίες και από έναν αριθμό 30 δειγμάτων (που βγήκαν αποτελέσματα) βρέθηκαν μόνο δύο προϊόντα ότι είχαν μικρό ποσοστό πρόσμιξης αλογίσιου κρέατος».

http://www.agrotypos.gr