www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Φάτε όπως... νιώθετε !


Αισθάνεστε κούραση; Έχετε άγχος; Μήπως έχει «πέσει» η διάθεση σας; Επιλέξτε τις κατάλληλες τροφές ανάλογα με το πώς νιώθετε, βελτιώστε τη διάθεση σας και γεμίστε ενέργεια.

Αν νιώθετε κούραση

Τονωθείτε στο λεπτό επιλέγοντας το κατάλληλο σνακ. Αν λοιπόν θέλετε ένα σνακ που θα σας γεμίσει ενέργεια και θα σας τονώσει δοκιμάστε γιαούρτι με δημητριακά.
Το γιαούρτι περιέχει άφθονη ποσότητα ασβεστίου, ενώ τα δημητριακά περιέχουν ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και κυρίως B3, που είναι χρήσιμη για το νευρικό μας σύστημα αλλά και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Το γιαούρτι περιέχει επίσης πρωτεΐνες, που αποτελούν βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και είναι τα δομικά συστατικά πολλών ιστών του σώματος.
Το συγκεκριμένο σνακ θα σας προσφέρει ακόμη σίδηρο που είναι απαραίτητος για την ενέργεια, ενώ είναι πλούσιο και σε φυτικές ίνες που είναι χρήσιμες για τον οργανισμό ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε βάρος.
Τέλος οι φυτικές ίνες βοηθούν στην σταδιακή αποδέσμευση της ενέργειας στον οργανισμό δηλαδή έχουμε ενέργεια περισσότερη ώρα.

Αν είστε αγχωμένοι

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με ελαιόλαδο, φυτικές ίνες και γαλακτοκομικά. Το γάλα περιέχει μαγνήσιο και ασβέστιο, που είναι χρήσιμα σε καταστάσεις στρες.
Ακόμη αν έχετε έντονο στρες είναι πολύ πιθανό να έχετε έλλειψη σεληνίου, ένα ιχνοστοιχείο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προσθέστε στο διαιτολόγιό σας τροφές που να περιέχουν σελήνιο, όπως οστρακόδερμα, λαχανικά και δημητριακά.
Επίσης φροντίστε να μην σας λείπει το ασβέστιο που μπορείτε να βρείτε στα γαλακτοκομικά. Σύμφωνα με έρευνες το ασβέστιο έχει ηρεμιστικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Αν δεν έχετε καλή διάθεση

Οι φακές και οι ηλιόσποροι, είναι τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ που ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η απουσία του μπορεί σύμφωνα με κάποιες έρευνες να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Μπορείτε να τις απολαύσετε ζεστές ή ακόμη και κρύες προσθέτοντας τες στη σαλάτα.

Αν έχετε πεσμένη libido

Απολαύστε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Sexual Medicine» οι γυναίκες που έπιναν ένα ποτήρι κόκκινο καθημερινά, είχαν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής, σε σχέση με όσες έπιναν οποιοδήποτε άλλο είδος αλκοολούχου ποτού περιστασιακά ή με εκείνες που δεν έπιναν καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου