www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Η ελληνική επιχειρηματικότητα… σκοράρει


Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας πέρασε κι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την Ελλάδα και την ελληνική επιχειρηματικότητα, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Ρότερνταμ.
Εδώ, στις 14 Νοεμβρίου, δόθηκε στο ξενοδοχείο Αthens Plaza, η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου ενώ στις 15 και 16 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έγινε η διήμερη εκδήλωση.
Την 2η μέρα ήταν η κρίσιμη στιγμή για τις 10 ελληνικές startupsνα δώσουν τη μάχη τους με μια 3λεπτη παρουσίαση, μπροστά σε κοινό και κριτές. Τα ονόματα αυτών: Sharemy3G – LightBuzz - CITY OF ERRORS -Dealingers.com – Gnostix - Parking defenders - Doctoranytime.gr-BIOTICA+ - Eleia.Born Where it All Began - IT is ART. Και το «αντικείμενο» τους από διεθνή περιαγωγή δεδομένων σε προσιτές τιμές, εύρεση γιατρών & ραντεβού, παρθένο ελαιόλαδο από τον ελαιώνα στο τραπέζι, υπηρεσία ιατρικής συμβουλευτικής, εύρεση θέση στάθμευσης εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, παρακολούθηση και ανάλυσης των social media, αλλά και διαδραστική καταγραφή των προβλημάτων της πόλης, πλατφόρμα αντίστροφης δημοπρασίας ή Touring Machine για την επίσκεψη σε μία νέα πόλη ή μία έκθεση τέχνης.

Νικητές, εις διπλούν μάλιστα, αφού πήραν όχι μόνο το 1ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ αλλά και το βραβείο του κοινού, η startupdealingers.com. Ακόμα, θα λάβουν δώρα από την εταιρεία Vodafone και θα συμμετέχουν στο Gymnasium, το startupideadevelopment πρόγραμμα της Metavallon που θα αξιολογήσουν τη βιωσιμότητά της ιδέας τους και θα τους βοηθήσει να τη μετατρέψουν σε επιχειρηματική ευκαιρία. Η ιδέα; Ένα online κατάστημα, μία πλατφόρμα αντίστροφης δημοπρασίας, ένα δυναμικό σύστημα συνεχών εκπτώσεων που επιτρέπει στους χρήστες του να αποφασίζουν σε ποια τιμή έκπτωσης θα αγοράσουν το προϊόν που τους ενδιαφέρει κι έτσι να αγοράζουν αγαπημένα επώνυμα προϊόντα, σε τιμές φθηνότερες της λιανικής, με εκπτώσεις έως και 100%.
Στον διαγωνισμού “GetintheRing“της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στο Ρότερνταμ στις 14 Νοεμβρίου, νικήτρια αναδείχθηκε η ιταλική startup “RisparmioSuper” που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να συγκρίνει και να επιλέγει τις πιο φθηνές τιμές στα supermarket. Αξιοσημείωτο όμως, το ότι στον τελικό πέρασαν δύο ελληνικές startups: η “i-kiosk”,  ένα σύγχρονο λογισμικό διαχείρισης για καταστήματα λιανικής, που κέρδισε το βραβείο socialmedia και η “Cookisto”, μια online κοινότητα που δίνει την δυνατότητα εύρεσης home-made φαγητoύ, στην περιοχή τους.
Σύντομα θα ακούσετε περισσότερα για όλες αυτές τις νέες ελληνικές start up. Κρατήστε τα αυτιά σας ανοιχτά… Η ελληνική επιχειρηματικότητα σκοράρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου