www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Eνδιαφέρον για εισαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου κρασιού, τυριού και μελιού


Το ενδιαφέρον για εισαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου κρασιού, τυριού και μελιού εξέφρασε ο Πρέσβης της Αργεντινής που επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ηρακλείου (1/10/2012 16:20)

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Αθήνα κ. Jorge A. Mastropietro.
Όπως τόνισε ο Αργεντινός διπλωμάτης, στη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, σκοπός της επίσκεψή του ήταν ν’ αναπτυχτούν δίαυλοι οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στους επιχειρηματίες της Κρήτης και της Αργεντινής, η οποία μπορεί ν’ αποτελέσει πύλη εισόδου για τα κρητικά προϊόντα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα εξαγώγιμα προϊόντα των δύο χωρών και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Mastropietro εξεδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την εξαγωγή στη χώρα του κρασιού, ελαιολάδου, τυριού και μελιού από την Κρήτη, τα οποία χαρακτήρισε εξαιρετικής ποιότητας.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου δήλωσε ότι είναι μια ευκαιρία ν’ αναπτυχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες, λόγω απόστασης, δεν αποτελούν προτεραιότητα για τις κρητικές επιχειρήσεις.
Στη συνέχεια πρότεινε τη διοργάνωση κοινών δράσεων προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες της Κρήτης για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Αργεντινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου