www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες της Κρήτης στις 4 Οκτωβρίου


Οι αγρότες της Κρήτης αντιδρούν στα μέτρα που διαρρέουν από την κυβέρνηση, αποφασίζοντας να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Πέμπτη (4/10/2012). Τη διαμαρτυρία διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ). Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ κ. Γιώργος Τζωρτζάκης, «την Πέμπτη το πρωί θα έχουμε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία μας και μετά θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία προς τα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης».
Και συνεχίζει:
«Στόχος μας είναι να ανατρέψουμε τα μέτρα που έρχονται για τους αγρότες.
Καταρχήν θεωρώ ότι είναι τελείως ανήθικο μέτρο η μείωση της αγροτικής σύνταξης (κατά 30 ευρώ) και σήμερα ακούμε ότι πιθανόν να κοπούν και τα δώρα του ΟΓΑ. Μιλάμε για ανθρώπους που έχυσαν χιλιάδες κιλά ιδρώτα στην αγροτική γη. Με μια απλή κίνηση τους κόβουν το ένα από τα δώδεκα μηνιάτικα και τώρα προσπαθούν να τους κόψουν το δώρο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Ακόμη αντιδρούμε για τη μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από το 11% στο 6 %. Αυτό σημαίνει ότι ο αγρότης θα έχει λιγότερα έσοδα. Αυτό πάει και ενάντια σε αυτό που ζητάμε εδώ και δύο χρόνια δηλαδή να μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια.
Επίσης διαβάζουμε ότι περίπου 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα φύγουν από το ειδικό καθεστώς και θα γίνουν καθαροί επιτηδευματίες με βιβλία εσόδων εξόδων, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι τα τελευταία χρόνια η τιμή πώλησης των προϊόντων τους δεν βρίσκεται ούτε καν στο κόστος παραγωγής. Δεν μπορώ να καταλάβω με πια λογική καταργούν το αφορολόγητο και μας αναγκάζουν να μην μπορούμε να παράγουμε. Ακόμη και αυτοί που μένουν στο ειδικό καθεστώς θα υπάρχει αυτοτελή φορολόγηση με ένα ποσοστό της τάξης 6%.
Ακόμη μιλάνε για αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, που σημαίνει ότι ούτε κρασί θα μπορούμε να πωλήσουμε».
Η ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε η ΟΑΣΝΗ αναφέρει τα εξής:
«Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) διοργανώνει συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 4 του Οκτώβρη και καλεί τους αγρότες όλης της Κρήτης να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στέλνοντας ένα παγκρήτιο ηχηρό μήνυμα αντίδρασης και ανατροπής σ’ αυτούς τους ασήμαντους διαχειριστές των πολιτικών της εξαθλίωσης της ταπείνωσης και του αφανισμού των Ελλήνων αγροτών.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ !!!
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.
Θέλουμε μέτρα Ανάπτυξης, θέλουμε μέτρα Ανάκαμψης με όραμα και ελπίδα.
Αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο των αγροτών, είναι ένας αγώνας όλων εμάς όλες οι κοινωνικές τάξεις όλες οι κοινωνικές ομάδες μαζί πρέπει να αγωνιστούμε.
Προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ (Λεωφ. 62 μαρτύρων 146) στις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης». 
Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου