www.biopoiotita.gr

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΙΝΗ - e-lakwnia.gr

ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΙΝΗ

ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΙΝΗ
ΑΙΓΙΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ 23200
Τηλέφωνο: 27330 91141

Email: sales@melitini-estate.com
 
Ιστοσελίδα: http://www.melitini.com/

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΦΑΚΟΣ
   Η παράδοση της οικογένειάς μας είναι συνδεδεμένη από τις αρχές του 1800 με την καλλιέργεια της ελιάς στους ιδιόκτητους ελαιώνες της στις ανατολικές πλαγιές του Ταϋγέτου, ενώ το 1905 αναπτύχθηκε και στην ελαιουργία με την ίδρυση του ελαιοτριβείου «Ιωάννης Κλώνης και Σία».
Η εταιρεία ΜΕΛΙΤΙΝΗ Μ.Ε.Π.Ε. ιδρύθηκε το 2006 ως Πρότυπη Μονάδα Παραγωγής, Τυποποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας με επίκεντρο της παραγωγικής διαδικασίας τις Αιγιές Λακωνίας, μόλις 35χλμ. από τη Σπάρτη, που ανήκαν στον ιστορικό δήμο Μελιτίνης και σήμερα περιλαμβάνονται στο δήμο Ανατολικής Μάνης.
   Οι αρχές παραγωγής όλων των προϊόντων της ΜΕΛΙΤΙΝΗ Μ.Ε.Π.Ε. είναι αυστηρά προσηλωμένες στη δημιουργία συσκευασμένων τροφίμων με γευστική ποιότητα, διατροφική αξία, υψηλή αισθητική και απόλυτη ασφάλεια. Επιθυμία μας είναι επίσης η επέκταση στο χώρο των λειτουργικών τροφίμων με τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, τα οποία θα είναι τόσο ξεχωριστά ώστε θα συμβάλλουν στην ταυτοποίηση του ονόματος της εταιρείας με κορυφαία επίπεδα ποιότητας. Στα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία ζώνης συνεργαζόμενων κτημάτων-ελαιώνων, ελεύθερων από χρήση φυτοφαρμάκων- ζιζανιοκτόνων.
   Το σύγχρονο πρότυπο ελαιουργείο της ΜΕΛΙΤΙΝΗ Μ.Ε.Π.Ε παράγει και επεξεργάζεται μόνο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Όλη η μονάδα είναι απαλλαγμένη όχι μόνο από σπορέλαια, για να αποφεύγονται τυχόν επιμολύνσεις, αλλά ακόμα και από ίχνη άλλων ελαίων που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικά επεισόδια. Η εξειδίκευση αυτή αποτελεί σταθερή επένδυση στην ποιότητα και σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας μας.
Παράλληλα, η σχεδίαση και κατασκευή των κτιριακών μας εγκαταστάσεων και η παραγωγική διαδικασία βασίζονται στις αρχές της Καλής Βιομηχανικής Πρακτικής (GMP - GoodManufacturingPractices), ενώ η υποδομή της εταιρίας με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος είναι του επιπέδου των πιστοποιήσεων BSI-PAS220:2008 και FSSC 22000, η οποία περιλαμβάνει και την IFS, που ανήκουν στις πιο σύγχρονες, πρωτοποριακές και αυστηρές του κλάδου, παγκοσμίως.
   Στους ιδιόκτητους ελαιώνες μας καλλιεργούμε τις εκλεκτές ποικιλίες Κορωνέικη και Αθηνολιά, που δίνουν λάδι με την υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών και τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά παγκοσμίως. Τα ελαιόδεντρα καλλιεργούνται σύμφωνα με την παράδοση της περιοχής και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων - ζιζανιοκτόνων και παρασιτοκτόνων, ενώ ο δάκος καταπολεμάται με οικολογικές παγίδες.
Το μάζεμα του καρπού γίνεται επιμελώς με το χέρι από το δέντρο και τοποθετείται σε καλάθια, ώστε να αποφεύγονται σπασίματα ή αλλοιώσεις, ενώ η σύνθλιψη συντελείται αυστηρά εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή. Τέλος, ο πολύτιμος “χυμός” των ελαιοκάρπων μας εξάγεται με φροντίδα σε θερμοκρασία κατά 13° C χαμηλότερη από την προβλεπόμενη εκ του νόμου για την «εν ψυχρώ» έκθλιψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου