www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα χωριά του Νομού Ηρακλείου


Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα χωριά του Νομού Ηρακλείου

Written by JABAikanos on . Posted in Ηρακλείου
Χέρι βοηθείας σε απογόνους της Καππαδοκίας, αλλά και σε όσους πολίτες της ενδοχώρας δεν έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη απλώνει ο Σύλλογος Καππαδοκών-Μικρασιατών Κρήτης.
Έπειτα από κάλεσμά του, η Ιατρική Ομάδα Εθελοντών της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ), που εδώ και 2 χρόνια οργώνει την Ελλάδα προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες της, θα βρεθεί το τριήμερο 19 με 21 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο και θα επισκεφτεί τα εξής χωριά: Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα βρίσκεται στο Αγροτικό Ιατρείο Τεφελίου. Το Σάββατο, τις ίδιες ώρες, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, ενώ την Κυριακή, επίσης από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο Αγροτικό Ιατρείο Ασημίου.
Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
- Κλινική εκτίμηση από γενικό ιατρό (πνεύμονες, καρδιά, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), από χειρουργό και αγγειοχειρουργό (εκτίμηση κοιλίας, ψηλάφηση-ακρόαση αρτηριών και με χρήση μηχανημάτων doppler αγγείων), εξέταση από ωτορινολαρυγγολόγο, εξέταση από οφθαλμίατρο και εξέταση από οδοντίατρο.
- Εργαστηριακός έλεγχος με μέτρηση χοληστερίνης, προσδιορισμός τριγλυκεριδίων, προσδιορισμός σακχάρου αίματος και γενική ούρων.
- Καταγραφή φαρμάκων και έλεγχος των χορηγούμενων φαρμάκων
http://www.jaba.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου