www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

1ο Συνέδριο μανιταρόφιλων στη Λ. Πλαστήρα 12- 14 Οκτωβρίου


Οι σύλλογοι Μανιταρόφιλων της χώρας μας, καλούν για πρώτη φορά όσους επιθυμούν να περάσουν ένα ελεύθερο τριήμερο στην φύση, σε κοινή συνάντηση Μανιταροφιλίας – Μανιταρογνωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί και το 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 Πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί και θα διορθωθεί ίσως ελάχιστα τις επόμενες ημέρες και ακολουθείται από τον καθένα κατά πώς θέλει.
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου
Προσέλευση-εξερεύνηση της περιοχής.
Για το βράδυ της Παρασκευής 12/10 μετά την άφιξη και τακτοποίηση των επισκεπτών στους χώρους διαμονής, προτείνεται κοινό δείπνο,όσων επιθυμούν, σε ταβέρνα ή εστιατόριο ξενοδοχείου της περιοχής (δεν έχει επιλεγεί)
Σάββατο 13 Οκτωβρίου
09.00 Συνάντηση στον Βοτανικό κήπο, που λειτουργεί κάτω από τον οικισμό του χωρίου Νεοχώρι, προς την πλευρά της λίμνης και αναχώρηση κατά ομάδες για Μανιταροσυλλογή. Για το μεσημέρι του Σαββάτου, προτείνεται κοινό γεύμα.
Μέχρι την 17.00΄ώρα της ίδιας ημέρας, θα πρέπει οι συλλέκτες,να φέρουν δείγματα στο ξενοδοχείο ΚΑΖΑΡΜΑ, προκειμένου αυτά να ταυτοποιηθούν και να εκτεθούν στην έκθεση που θα δημιουργηθεί, για επιμόρφωση των επισκεπτών.
18.00 Κοινή συνάντηση (1o Συνέδριο Μανιταρόφιλων Ελλάδας) όλων των συλλόγων στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΑΖΑΡΜΑ για όποιους το επιθυμούν.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου:
-Θα περιγραφεί η κατάσταση του χώρου της μανιταροφιλίας στη χώρα μας και θα κατατεθεί εισήγηση - πρόταση από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη για συγκρότηση οριζόντιας οργάνωσης με τίτλο: «Μανιταρόφιλοι Ελλάδας»
-Θα κατατεθεί πρόταση καταστατικού του σωματείου «Μανιταρόφιλοι Ελλάδας» από τον Λίνο Κόττη.
19.30 Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας από τον πρόεδρο των Μ.Δ.Μ. Λάκη Τσαμπάζη.
Στη συνέχεια, όσοι επιθυμούν, μπορούν ,να συμμετάσχουν στο δείπνο,το οποίο θα δοθεί στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, η τιμή του οποίου ανέρχεται σε 12 ευρώ και συνδαιτυμόνες θα είναι και μέλη του Συλλόγου Οινοφίλων Καρδίτσας-συνδιοργανωτές-και το οποίο περιλαμβάνει σαλάτες και ζεστά πιάτα ανά 4 άτομα,σούπα και κυρίως πιάτο ατομικά,όλα με βάση το μανιτάρι και κρασιά τα οποία προσφέρουν οινοπαραγωγοί της Θεσσαλικής γής.
Για την επιτυχέστερη διοργάνωση του δείπνου,θα πρέπει απαραίτητα,όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να το δηλώσουν έγκαιρα μέχρι την Τρίτη (9.10) στους διοργανωτές της εκδήλωσης (ΜΙΧΟΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ).
Κυριακή 14 Οκτωβρίου
Eλεύθερο πρόγραμμα
(Μανιταροσυλλογή, περιηγήσεις, τσίπουρα και ότι ποθεί ο καθείς )
-ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΙΧΟΣ 6974601730 ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 6945400650

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου