www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Βιολογικά Αβγά Τενεκετζή

Η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας αβγών ΑΒΓΑ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗιδρύθηκε το 1959 από τον Δημήτριο Τενεκετζή στο χωριό Μικρό Σούλι ΣΕΡΡΩΝ όταν οργάνωσε το πρώτο πτηνοτροφείο με 5.000 όρνιθες.
Στη συνέχεια το 1990 με την ενασχόληση και των παιδιών του Δημήτρη Τενεκετζή, Πασχάλη και Παναγιώτη, η παραγωγή της φάρμας φτάνει τα 40.000 αβγά ημερησίως, καλύπτοντας τις ανάγκες πλέον και στους γύρω νομούς και πόλεις.
Το 2006 ακολουθώντας την εξέλιξη της αγοράς αλλά και τις ανάγκες των καταναλωτών για ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΒΓΑ παράγει και διαθέτει πρώτη στην αγορά της Β. Ελλάδος βιολογικά αβγά από όρνιθες αγροκτήματος που τρέφονται μόνο με ποιοτικά δημητριακά βιολογικής γεωργίας.
Η βιολογική παραγωγή αυγών είναι η παραγωγή με βιολογικά μέσα. Σε αυτή τη διαδικασία ακολουθούνται ειδικοί κανόνες, τα πουλερικά τρέφονται με βιολογικές ζωοτροφές, έχουν πρόσβαση στην ύπαιθρο και ζούνε ελεύθερα σε αυτήν. 
Τα βιολογικά αυγά Τενεκετζή παράγονται με μεθόδους εκτροφής που σέβονται τις φυσιολογικές ανάγκες των ορνίθων. Κάθε αυγό συλλέγεται, ελέγχεται, ωοσκοπείται και στην συνέχεια συσκευάζεται με το χέρι σε μικρές ή μεγάλες συσκευασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου