www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Βιολογικός χυμός τομάτας ΄΄Ηλιογέννημα΄΄

Τα βιολογικά προϊόντα «Ηλιογέννημα» προέρχονται από τομάτες βιολογικής καλλιέργειας παραγωγής μας, στην Ανάβρα του Δήμου Ταμασίου, του Νομού Καρδίτσας. 
Η καλλιέργεια της ντομάτας αρχίζει κατά τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο, όπου αρχικά τοποθετούνται οι σπόροι σε ειδικές πολυθήκες μαζί με κοπριά, φροντίζοντας για την παροχή της αντίστοιχης υγρασίας καθώς επίσης και για την ανάλογη θερμοκρασία. Με την πάροδο του χρόνου οι σπόροι βλαστάνουν και αρχίζουν σιγά - σιγά να αναπτύσσονται τα νέα σπορόφυτα. Η εργασία αυτή γίνεται σε θερμοκήπιο που 
διαθέτει η οικογένεια ειδικά για την ανάπτυξη των φυτών και την προετοιμασία τους για την μεταφύτευση στο χωράφι.
Με την αύξηση της θερμοκρασίας κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, γίνονται οι απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες στο πιστοποιημένο από τη ΔΗΩ αγρόκτημα. Τα φυτά αναπτυσσόμενα και φτάνοντας στο μέγεθος που απαιτείται, μεταφυτεύονται στο προετοιμασμένο κτήμα με φυτευτική μηχανή.
Φτάνοντας στο στάδιο της ωρίμανσης, τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η συλλογή της τομάτας γίνεται με το χέρι μια - μια. Σ' αυτό το στάδιο έχουμε και την πρώτη διαλογή του προϊόντος. 
Ακολουθεί η μεταφορά τους στο εργαστήριο με τη χρήση πλαστικών τελάρων χωρητικότητας 20 κιλών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσότητα που συλλέγεται καθημερινά από το χωράφι μέχρι το μεσημέρι περνάει αμέσως στην διαδικασία της μεταποίησης την ίδια ημέρα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου