www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Βιολογικό ψιλοκομμένο τοματάκι ‘’Ηλιογέννημα’

Τα βιολογικά προϊόντα «Ηλιογέννημα» προέρχονται από τομάτες βιολογικής καλλιέργειας παραγωγής μας, στην Ανάβρα του Δήμου Ταμασίου, του Νομού Καρδίτσας. Η προσπάθεια της τυποποίησης της βιολογικά καλλιεργούμενης τομάτας, άρχισε αρχικά σε αγροτεμάχιο 6,5 στρεμμάτων (φτάνοντας σήμερα τα 50 στρέμματα) και είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας, γνώσης και εμπειρίας.
Η γεμάτη γεύση του συνεισφέρει στην απογείωση της νοστιμιάς των πιάτων που φτιάχνετε χρησιμοποιώντας όσπρια, ζυμαρικά κλπ. 
Η τομάτα πλούσια σε λυκοπένιο το οποίο θεωρείται ότι δρα καταλυτικά στην πρόληψη αρκετών μορφών καρκίνου αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων, η ντομάτα περιέχει, επίσης, βιταμίνες A, C και Κ, σίδηρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, θειαμίνη, νιασίνη, Β1, Β2, Β6, φυλλικό οξύ, φώσφορο, χαλκό και β-καροτένιο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ντομάτα καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες.
Ο φυσικός χυμός της έχει αντιόξινες ιδιότητες και όταν πίνεται μόνος του ή με γεύματα που δεν περιλαμβάνουν υδατάνθρακες αποτοξινώνει τον οργανισμό και κάνει καλό στο δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου