www.biopoiotita.gr

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

«Αριουσία Χώρα», λευκός ξηρός

Το Οινοποιείο της ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε. βρίσκεται στη θέση «Σοφού», στον οικισμό του Εγρηγόρου στη Β.Δ. Χίο, περίπου 59 χλμ από την πόλη της Χίου και είναι κτισμένο σε μία προνομιακή θέση με θέα το απέραντο Αιγαίο.


Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2008. Η δυναμικότητα του σήμερα είναι 150 τόνοι κρασιού και η δυνατότητα του είναι για 300 τόνους.

Είναι κατασκευασμένο με σύγχρονο τρόπο αντίληψης, σε τρία επίπεδα, συμπεριλαμβανομένου και του υπογείου παλαίωσης. Διαθέτει ολοκληρωμένο και σύγχρονο εργαστήριο αναλύσεων κρασιού και είναι πιστοποιημένο με HACCP-ISO:9001.

Ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στους χώρους παραγωγής του κρασιού, να κατέβει στα κελάρια με τα δρύινα βαρέλια και να δει μια μικρή συλλογή παραδοσιακών αγροτικών εργαλείων και αντικειμένων.
«Αριουσία Χώρα», λευκός ξηρός, 750ml


Χρώμα κιτρινοπράσινο που υποδηλώνει φρεσκάδα και άριστη τεχνική οινοποίησης, με έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, καθώς και πράσινου μήλου και lime, χάρη στις ποικιλίες από όπου προέρχεται Αθήρι και Ασύρτικο.

Στην γεύση η ευχάριστη οξύτητα δίνει νεύρο και προσωπικότητα στον οίνο αυτό, που, επίσης, έχει δυνατό σώμα, χαρακτηριστικό άλλωστε της ποικιλίας Ασύρτικο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου