www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Διάπορος Ξηρός ερυθρός Τοπικός οίνος Ημαθίας

κλικ εδω!

Απο το μπουκέτο που αναδύεται στο ποτήρι, ο γευσιγνώστης συνειδητοποιεί αμέσως την διαφοροποίηση αυτού του Ξινόμαυρου: ώριμα μαύρα φρούτα σε ένα πολύπλοκο δέσιμο με αρώματα μαύρης σοκολάτας, ξανθού καπνού και πιπεριού, σημάδια των 20 μηνών παρουσίας της δρυός. Στο στόμα, λαμβάνει γενναιόδωρα τις καλά δομημένες, σμιλεμένες τανίνες, που έχουν ριζώσει σε ένα στρώμα λιπαρότητας. Η επίγευσή του κρατά για ώρα σε διέγερση τα αισθητήρια της γλώσσας.

Οινολογικές αναλύσεις


Αλκοολικός βαθμός: 15,5 %%

Ενεργός οξύτητα (pH): 3,54

Ολική οξύτητα: 6,3 g/L

Πτητική οξύτητα: 0,90 g/L

Υπολειμματικά σάκχαρα: 3,6 g/L

Φαινολικός δείκτης: 90

Χρωματική ένταση: 11/0,70

Ελεύθερα/Ολικά θειώδη: 0/34 ppm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου