www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ερυθρός ξηρός οίνος Γιανακοχώρι, Τοπικός Οίνος Ημαθίας

Ο αρμονικός συνδυασμός του κοσμοπολίτικου Merlot με το ευγενικό ντόπιο Ξινόμαυρο έδωσε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κρασί υψηλών απαιτήσεων. Το Γιανακοχώρι χαρακτηρίζεται από πυκνό άρωμα κόκκινων φρούτων (σμέουρα) πάνω σε φόντο από νότες ντομάτας. Ο όγκος στο στόμα βασίζεται στο φαινολικό πλούτο, ο οποίος όμως υποστηρίζεται διακριτικά από την οξύτητα. Η γοητεία του κρασιού έγκειται στην έντονη αρωματική επιστροφή, που χαρακτηρίζει το τελείωμα του στόματος.


κλικ εδώ

Οινολογικές αναλύσεις


Αλκοολικός βαθμός: 14,2%

Ενεργός οξύτητα (pH): 3,4

Ολική οξύτητα: 6,6 g/L

Πτητική οξύτητα: 0,67 g/L

Υπολειμματικά σάκχαρα: 3,0 g/L

Φαινολικός δείκτης: 64,7

Χρωματική ένταση: 10,2/0,74

Ελεύθερα/Ολικά θειώδη: 15/49 ppm

1 σχόλιο: