www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΟΠΑΙΑ

ANOPAIA

Το 2008, η πρόβλεψη μας για τα επερχόμενα, η άποψη μας ότι η πατρίδα μας μπορούσε να πάει μπροστά μόνο με τόνωση της πρωτογενούς παραγωγής και η έντονη επιθυμία μας για αλλαγή στον τρόπο ζωής στα χρόνια που θα ακολουθούσαν, άνοιξαν το δρόμο για την υλοποίηση του "ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΠΑΙΑ"

Image
Ουσιαστικά πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε με την αγορά του αγροκτήματος το 2008 από τον Καβαλιεράτο Χρήστο. Το 2009 φυτεύθηκαν οι πρώτες 600 ελιές, 500 από την ποικιλία μανάκι (αγουρομάνακο και γλυκομάνακο) και 100 μεγαρίτικες. Το 2011 φυτεύτηκαν άλλες 400, 300 κορωνέικες και 100 θρούμπες Αιγαίου.
    Από την πρώτη στιγμή το κτήμα συνεργάστηκε με τον Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, εφάρμοσε άμεσα τις αρχές της Βιολογικής Γεωργίας και μετά τη μεταβατική τριετία είναι πλέον εδώ και πολλά χρόνια πλήρως βιολογικό.
 Το 2013 και μετά τη σχετική εκπαίδευση του ιδιοκτήτη, εγκαταστήσαμε στο κτήμα τα πρώτα μας μελίσσια, ξεκινώντας την άσκηση της ελάχιστα νομαδικής, βιολογικής μελισσοκομίας με μετακινήσεις των μελισσιών μας εντός του όρους Καλλιδρόμου.
    Έχοντας ως σταθερή μας αξία τον απόλυτο σεβασμό στη φύση και στους πελάτες μας, στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, διατηρώντας αναλλοίωτες όλες τις φυσικές, θρεπτικές και θεραπευτικές τους ιδιότητες.
   Δεν προερχόμαστε από αγροτική ή μελισσοκομική οικογένεια, δεν είμαστε δηλαδή 2ης ή 3ης γενιάς αγρότες ή μελισσοκόμοι, αλλά πρώτης! Αυτό σημαίνει ότι δεν βρήκαμε τίποτα έτοιμο. Ψάχνοντας στην αρχή πολύ, προσπεράσαμε τις δυσκολίες!!!
  Είμαστε μικροί παραγωγοί με μεγάλη αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε, το οποίο ξεκινήσαμε σαν μία δραστηριότητα του ελεύθερου χρόνου μας, σαν ένα χόμπυ. Ασκούμε λοιπόν το χόμπυ μας χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα των προϊόντων μας, γιατί πρώτοι εμείς τα καταναλώνουμε!!!

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΙΕΡΟ ΔΩΡΟ

ΙΕΡΟ ΔΩΡΟ WEB

Κορυφαίο, βιολογικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πολύ μικρής παραγωγής, από άγουρες ελιές ποικιλίας «ΜΑΝΑΚΙ» που συλλέγονται με το χέρι, από τον ημιορεινό, ξερικό και μη ψεκαζόμενο, οικογενειακό μας ελαιώνα στις πλαγιές του Καλλίδρομουόρους Φθιώτιδας (αρχαίο όνομα «ΑΝΟΠΑΙΟ»), λίγο ψηλότερα από τις Θερμοπύλες, σε υψόμετρο 450 μέτρων. Εξάγεται «εν ψυχρώ»αποκλειστικά με μηχανικές μεθόδους. Δεν φιλτράρεται και τυποποιείται με φυσική ροή, σε αριθμημένες φιάλες.
Το χρώμα του χρυσοπράσινο. Έντονα φρουτώδες και αρωματικό. Το άρωμα από φρέσκιες ελιές συνδυάζεται με βοτανικές νότες από την ύπαιθρο της κεντρικής Ελλάδας, δροσιά φρεσκοκομμένου χόρτου, πράσινης τομάτας και λουλουδιών εσπεριδοειδών. Διακριτικά πικάντικο αλλά όχι πικρό, με ισορροπημένη επίγευση, ταιριάζει άψογα με πλήθος μεσογειακών πιάτων, θαλασσινά και ψάρια, ενώ απογειώνει τις φρέσκιες σαλάτες και τα μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά με έντονη γεύση όπως το σταμναγκάθι.
LABEL DONUM LOT WEB
Η προσωπική φροντίδα της παραγωγού Ευθυμίας Καβαλιεράτου, το καθιστά ένα πραγματικά «ΙΕΡΟ ΔΩΡΟ» για την οικογενειακή διατροφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου