www.biopoiotita.gr

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Αξιοποίηση Τυρογάλακτος

Κτηνοτροφικά Προϊόντα

Είναι αποτέλεσμα φυσικοχημικών αντιδράσεων,το οποίο προέρχεται από πήγμα γάλακτος.
Επίσης,χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαλακών τυριών (μηζύθρα,ανθότυρο,μανούρι) και βουτύρου.
Το τυρόγαλο βοηθάει σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, σκλήρυνσης των αρτηριών ή άλλων τμημάτων του σώματος είτε οφείλεται σε ουρικό ή θειικό οξύ ή ασβέστιο.
Το τυρόγαλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής:
  • Αποκορύφωση τυρογαλακτος
  • Τυρόγαλο ως έχει:
                   1. Ζωοτροφή (κυρίως χοιροτροφίας)
                   2. Ανθρώπινη διατροφή(περιορισμένα προιόντα).
Μυζήθρα: Ένα προιόν τυρογάλακτος είναι η μυζήθρα η οποία διακρίνεται σε ξηρή και νωπή.
Η νωπή μυζήθρα παράγεται στην Ελλάδα απο αιγοπρόβειο τυρόγαλο.
Μανούρι: Το μανούρι, ενώ θεωρείται ιδανικό ως προς την παρασκευή ορεκτικών, χρησιμοποιείται ευρέως και σε πλήθος ζεστών ή κρύων κυρίως και επιδορπίων γευμάτων.
Ανθότυρος: Ο ανθότυρος είναι μια διαφορετικής μορφής μυζήθρα με αυξημένη λιποπεριεκτικότητα και μειωμένη υγρασία.
Αυτό επιτυχγάνεται με την προσθήκη γάλακτος στο τυρόγαλα.

Ειδικός Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας
Μολώνης Σπύρος