www.biopoiotita.gr

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Η διατροφική έλλειψη που επηρεάζει τη μνήμη

Η διατροφική έλλειψη που επηρεάζει τη μνήμη
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρειάζεται συγκεκριμένες ουσίες για να λειτουργήσει σωστά και έτσι κάποιες δίαιτες μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στη νόηση, τη μνήμη και τη μάθηση.
Γι' αυτό το λόγο η έλλειψη συγκεκριμένων ουσιών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μνήμη. Σύμφωνα με τους ερευνητές η τροφή που επιλέγει κάποιος μπορεί να έχει άμεση επίδραση στη νοητική συμπεριφορά.
Οι δημοφιλείς δίαιτες που έχουν λίγους υδατάνθρακες ή καθόλου έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική για αρνητική επίδραση στη μνήμη και τη νόηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας οι γυναίκες που κατανάλωναν λίγους υδατάνθρακες εμφάνισαν σταδιακή μείωση της απόδοσης στις εργασίες που απαιτούσαν μνήμη, σε σύγκριση με γυναίκες που έτρωγαν λίγες θερμίδες.
Ο χρόνος αντίδρασης στις γυναίκες που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ήταν πιο αργός και η μνήμη δεν ήταν τόσο καλή όσο των γυναικών που ακολουθούσαν δίαιτα με λίγες θερμίδες. Ωστόσο, οι γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες είχαν καλύτερη απόδοση σε σχέση με τις γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή χαμηλή σε θερμίδες, σε εργασίες που απαιτούσαν αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση. Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες ή λιπαρά έδειξαν βραχυπρόθεσμη βελτίωση στην προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου