www.biopoiotita.gr

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Πώς ωφελούν τα φασόλια την υγεία μας;

Πώς ωφελούν τα φασόλια την υγεία μας;

Τα κόκκινα φασόλια που έχουν σχήμα νεφρού είναι ένας τύπος φασολιών που μπορούν να παρέχουν ιδιαίτερα οφέλη για την γενική υγεία, καθώς αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.

Οι διαιτητικές ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και κρατάνε την καρδιά υγιή. Περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα ζωτικής σημασίας για το σώμα.

Τα κόκκινα φασόλια, αποτελούν επίσης εξαιρετική πηγή μολυβδαινίου. Είναι ακόμα μια πολύ καλή πηγή φυλλικού οξέος, φυτικών ινών, μαγγανίου, θειαμίνης, φωσφόρου, σιδήρου, χαλκού, μαγνησίου, καλίου και βιταμίνης Κ.

Τα κόκκινα φασόλια, όπως και οι άλλοι τύποι φασολιών είναι πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες ίνες και είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Το μολυβδαίνιο, το οποίο διαθέτουν σε αφθονία, είναι ένα μικρό στοιχείο-συνένζυμο που χρησιμοποιείται σε πολλές βιολογικές διεργασίες του οργανισμού.

Η κατανάλωση των φασολιών βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και του σακχάρου. Είναι ιδανικά για διαβητικούς και για ανθρώπους που πάσχουν από υπογλυκαιμία. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που περιέχουν διατηρούν τη σωστή λειτουργία του εντέρου και της πεπτικής οδού. Επίσης, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν τα φασόλια βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και του διαβήτη. Όταν τρώγονται μαζί με δημητριακά ολικής αλέσεως, αποτελούν μια πλήρη σε φυτικές ίνες και πλούσια σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου