www.biopoiotita.gr

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Φράουλες, μύρτιλα, αχλάδια, μήλα συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, λέει το Harvard

Agronews.gr

Στην απώλεια βάρους συμβάλλουν οι φράουλες, τα μύρτιλα, τα αχλάδια και τα μήλα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Harvard.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Harvard βρήκαν ότι η ημερήσια πρόσληψη φρούτων εμποδίζει την αύξηση του βάρους, ακόμα και όταν καταναλώνεται η ίδια ποσότητα θερμίδων.

Οι ερευνητές λένε ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα φλαβονοειδή, πολυφαινολικές ενώσεις στα φρούτα και τα λαχανικά, που έχουν συνδεθεί με την απώλεια βάρους.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα φλαβονοειδών, όπως τα μήλα, τα αχλάδια, τα μούρα, οι πιπεριές, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους», δήλωσε η Monica Bertoia από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard.

Προκειμένου να δουν ποια φλαβονοειδή είναι περισσότερο αποτελεσματικά, οι ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 125.000 ανθρώπους μεταξύ 27 και 65 χρονών για πάνω από 25 χρόνια παρατηρώντας τη διατροφή τους, τις συνήθειες της ζωής τους και το βάρος τους.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι είναι ευεργετικά τα μύρτιλα, οι φράουλες, τα μήλα και τα αχλάδια, τα πορτοκάλια, αλλά και τα κρεμμύδια.

Μία μερίδα τη μέρα πάνω από 4 χρόνια οδηγεί σε απώλεια βάρους ένα τέταρτο της λίβρας (100 γραμμάρια), έτσι, καταναλώνοντας 5 τη μέρα το αποτέλεσμα είναι η απώλεια βάρους μισού κιλού την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι Αμερικανοί τρώνε λιγότερο από ένα φλιτζάνι φρούτα και λιγότερο από 2 φλιτζάνια λαχανικά τη μέρα.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκε να μειώσει τις τιμές των φρούτων και των λαχανικών με αφορμή τα ευρήματα των μελετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου