www.biopoiotita.gr

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μηλόξυδο το θαυματουργό

Το μηλόξυδο δεν είναι απλά ένα ακόμα ξύδι. Είναι ένα φυσικό προϊόν που μας προστατεύει από τα βακτήρια και περιέχει σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως κάλλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χλώριο, νάτριο, θείο, χαλκό, σίδηρο, πυρίτιο και φθόριο. Αυτά τα στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας και τοποθετούν το μηλόξυδο ψηλά στις διατροφικές επιλογές μας.

Τα οφέλη του μηλόξυδου είναι πολλά καθώς θεραπεύει πολλές παθήσεις. Ανάμεσα στις θεραπευτικές του ιδιότητες συμπεριλαμβάνονται η καταπολέμηση διάφορων λοιμώξεων και του πονόλαιμου, η προστασία από αλλεργίες και τροφικές δηλητηριάσεις και η πρόληψη κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Φυσικά η ευεργετική του δράση δεν περιορίζεται σε αυτά. Το μηλόξυδο δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθάει στην αύξηση της αντοχής και αποτρέπει την εξουθένωση των μυών μετά τη γυμναστική. Μπορεί να βοηθήσει και σε σημαντικότερες ασθένειες, όπως ο διαβήτης. Οι δραστικές του ικανότητες απεικονίζονται λεπτομερώς στη συνέχεια.

Διαβήτης
Το μηλόξυδο βοηθά στη ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα. Γι’αυτό το λόγο συχνά χρησιμοποιείται σαν φυσικό φάρμακο κατά του διαβήτη.

Καρδιαγγειακός κίνδυνος
Το μηλόξυδο μπορεί να εξισορροπήσει την υψηλή χοληστερίνη. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιαγγειακών επεισοδίων.

Μείωση βάρους
Το μηλόξυδο ενεργοποιεί το μεταβολισμό και ενισχύει τη μείωση βάρους. Δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Πιείτε το πριν από κάθε γεύμα και σταδιακά θα δείτε διαφορά.

Παθήσεις του δέρματος
Το μηλόξυδο είναι πολύ αποτελεσματικό με την ακμή. Θα μειώσει τη μόλυνση και η φλεγμονή στο δέρμα θα υποχωρήσει. Προσθέστε δυο κουταλιές μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό, βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο διάλυμα και απλώστε απαλά στο δέρμα. Αν χρησιμοποιήσετε εμφιαλωμένο νερό μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα μπουκάλι ή βάζο και να το χρησιμοποιείτε συνεχώς. Ακόμη, η περιεκτικότητά του σε θείο βοηθά να απομακρυνθούν τα σημάδια του γήρατος στο δέρμα (καφέ κηλίδες). Πολύ αποτελεσματικό επίσης είναι στη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος.

Γαστρεντερικό σύστημα
Το διάλυμα μηλόξυδου (2 κουταλιές της σούπας) σε ένα ποτήρι νερό ανακουφίζει από καούρες του στομάχου. Πρέπει να το καταναλώσετε πριν από το φαγητό, 3 φορές την ημέρα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε σε περιπτώσεις προβλήματος στο έντερο (δυσκοιλιότητα και ευκοιλιότητα). Το μηλόξυδο βοηθάει τη χώνεψη και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα. Επίσης, εξαιτίας της πηκτίνης που περιέχει καταπραΰνει το ερεθισμένο τμήμα του εντέρου σε περίπτωση ευκοιλιότητας.

Το μηλόξυδο έχει πολλές χρήσεις και προσφέρει πολλά επιπλέον οφέλη. Μπορείτε να το καταναλώνετε σε μορφή διαλύματος μαζί με νερό ή να το προσθέτετε σκέτο στο φαγητό σας. Αν η γεύση του δεν σας αρέσει αναμείξτε το με λίγο μέλι.

Πηγή:

http://www.foodmatters.tv/articles-1/apple-cider-vinegar-the-wonder-drug-of-yesterday-and-today

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου