www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Κόντρα μεταξύ ΘΕΣγάλα-Πιές και Πιες γάλα για τον αυτόματο πωλητή γάλακτος στην Αθήνα

Ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-Πιές» καταφέρεται εναντίον του «Πιες γάλα» για απόπειρα παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού μέσω οικειοποίησης της επιτυχίας του με τη χρήση ίδιων ή παρεμφερών συμβόλων. Αφορμή της κόντρας είναι το κατάστημα με το όνομα «Πιες γάλα», που άνοιξε προ ημερών στη γωνία Πατησίων και Τροίας (περιοχή Κυψέλης στην Αθήνα). Ο συνεταιρισμός της Λάρισας διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο κατάστημα και προειδοποιεί ότι θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο τα έννομα συμφέροντά του. Σε επικοινωνία που είχε ο ΑγροΤύπος με εργαζόμενους από το κατάστημα Πιες γάλα στην Αθήνα μας ανέφεραν ότι «το παστεριωμένο γάλα το αγοράζουμε από τη Βοιωτία και το πουλάμε με τους αυτόματους πωλητές στους καταναλωτές».

Όπως αναφέρει το αυτόματο μηχάνημα στο κατάστημα, οι Αθηναίοι θα μπορούν να προμηθευτούν από εκεί 24 ώρες το 24ωρο φρέσκο «ποιοτικό γάλα στην πλέον ανταγωνιστική τιμή» προς 50 λεπτά το μισό λίτρο και προς 1 ευρώ το ένα λίτρο. Επίσης, με την αγορά προπληρωμένης κάρτας μπορεί κανείς να αγοράσει το 1 λίτρο φτηνότερα, προς 90 λεπτά. Δίπλα στον αυτόματο πωλητή υπάρχει ένα δεύτερο μηχάνημα όπου μπορεί να αγοράσει κανείς πλαστικό μπουκάλι για να βάλει το γάλα. Μπορεί όμως να έρθει κανείς με το δικό του μπουκάλι από το σπίτι και απλώς να αγοράσει το φρέσκο γάλα. Το Πιες γάλα έχει σκοπό να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, ανοίγοντας περισσότερα από πέντε καταστήματα με αυτόματο πωλητή φρέσκου γάλακτος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΘΕΣγάλα-Πιές αναφέρει τα εξής: 
«Αναφορικά με τη λειτουργία καταστήματος Αυτόματου Πωλητή φρέσκου γάλακτος στην οδό Πατησίων και Τροίας στην Αθήνα ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα – ΠΙΕς τονίζει τα εξής: 
1. Το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα - Πιές» που λειτουργεί ήδη 28 καταστήματα σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. 
2. Η χρήση ίδιων στοιχείων ή παρεμφερών συμβόλων και χρωμάτων έχει ως στόχο να παραπλανήσει το καταναλωτικό κοινό και να οικειοποιηθεί την επιτυχία, την αναγνωρισιμότητα, τη δυναμική και τη φήμη του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα - ΠΙΕς πανελλαδικά. 
3. Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα - ΠΙΕς θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο τα έννομα συμφέροντά του. 
Είναι αδιανόητο, το 2015, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου πρέπει να προάγεται η υγιής επιχειρηματικότητα και ο υγιής ανταγωνισμός, να χρειάζεται να αντιπαλεύουμε τριτοκοσμικές πρακτικές για να διαφυλάξουμε τα αυτονόητα συμφέροντα μας, αντί να είμαστε προσηλωμένοι στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας».

Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

Agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου