www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μανιφέστο γαστρονομίας από τις Κυκλάδες

Στη γαστρονομία ποντάρουν οι Κυκλάδες για την αναβάθμιση και μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος και στο πλαίσιο της εκδήλωσης Aegean Cuisine, παρουσιάστηκε ένα "Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας" γεμάτο αρώματα, εικόνες, γεύσεις και πολιτισμό από τα 24 νησιά που αποτελούν την καρδιά του Αιγαίου, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

«Η κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει». Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν, από νησί σε νησί, στον ενιαίο γαστρονομικό προορισμό των Κυκλάδων, με τις κεραίες τεντωμένες, ανοικτές στο καινούργιο, με σεβασμό στην παράδοση, στη συλλογική μνήμη, στην ποιότητα, την εποχικότητα και την διατροφική ηθική.

Ας αναζητήσουμε σύγχρονες και ισορροπημένες συνθέσεις στη νόστιμη ραχοκοκαλιά της κυκλαδίτικης κουζίνας, για να χαιρόμαστε τα καλά της μαζί με τους ξένους και τους Έλληνες επισκέπτες των νησιών μας». Με αυτές τις φράσεις κλείνει το Μανιφέστο Κυκλαδίτικης Κουζίνας που παρουσιάστηκε από τον Ηλία Μαμαλάκη και Δημήτρη Ρουσουνέλο, συγγραφέα - μέλος της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος μιλώντας για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου μέσα από το έργο του Δικτύου Aegean Cuisine και την διαρκή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τόνισε ότι εισερχόμενοι τώρα σε μια νέα φάση ανάπτυξης πρέπει «να καλλιεργήσουμε μια ενιαία αντίληψη και τρόπο λειτουργίας για να αξιοποιήσουμε την μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται να προβάλλουμε συλλογικά τα προτερήματα των νησιών μας».

Paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου