www.biopoiotita.gr

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Μέχρι και βρώσιμο χρυσό περιέχει το ακριβότερο μπέρκερ του κόσμου

Στα 1.768 δολάρια (1.385 ευρώ) ανέρχεται η τιμή για το πιο ακριβό μπέργκερ του κόσμου. Πρόκειται για το «Glamburger», το οποίο περιέχει μερικά από τα πιο ακριβά συστατικά του πλανήτη, κάτι που εκτοξεύει την τιμή του στα ύψη.

Το «Glamburger» περιέχει μαύρη και λευκή τρούφα, σαφράν από το Ιράν, χαβιάρι μπελούγκα, πράσινο τσάι «Matcha», αστακό από τον Καναδά, μοσχάρι από τηνΙαπωνία, ελάφι από τη Νέα Ζηλανδία, αβγό πάπιας, σαμπάνια, καθώς και ένα βρώσιμο φύλλο χρυσού.

Το μπέργκερ των 2.618 θερμίδων αναμένεται να καταγραφεί ως το πιο ακριβό στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες, καθώς ξεπερνά κατά πολύ το αξίας 295 δολαρίων (230 ευρώ) «Le Burger Extravagant» της Νέας Υόρκης, που κατέχει σήμερα το επίσημο ρεκόρ, αλλά και το μπέργκερ των 500 δολαρίων (390 ευρώ), που πωλήθηκε το 2012 στο Μπέβερλι Χιλς και κατέχει, ανεπίσημα, την πρώτη θέση.

Με αφορμή την πώληση 5 εκατομμυρίων κουπονιών, άρα και αντίστοιχων γευμάτων στο «Honky Tonk» του Λονδίνου, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα προσφορών «Groupon», ο επικεφαλής σεφ του εστιατορίου Κρις Λαρτζ αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο και ακριβό γεύμα, το οποίο θα δοθεί ως βραβείο στο νικητή κάποιου μελλοντικού διαγωνισμού.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου