www.biopoiotita.gr

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς να μη λιώνει η σοκολάτα: Διδακτορικό στο Κέιμπριτζ!

Πρόκειται ίσως για τον πιο γλυκό τομέα σπουδών!

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Βρετανία προσφέρει διδακτορικό δίπλωμα πάνω στη σοκολάτα! Συγκεκριμένα, το τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας αναζητά ένα άτομο για διδακτορική διατριβή.

Στόχος της έρευνας είναι να βρεθεί πώς γίνεται να μη λιώσει η σοκολάτα σε θερμά κλίματα. Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα πρέπει να συμπληρώσουντην αίτησή τους μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Η περιγραφή του διδακτορικού, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", αναφέρει ότι στόχος της έρευνας είναι"«η διερεύνηση των παραγόντων που επιτρέπουν τη σοκολάτα, η οποία έχει σημείο τήξεως κοντά σε εκείνη του ανθρώπινου σώματος, να παραμείνει σε στερεή κατάσταση, διατηρώντας τις ιδιότητες που ζητούν οι καταναλωτές όταν αποθηκεύεται και πωλείται σε θερμά κλίματα".


News.gr