www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τα σταφύλια ανακουφίζουν τον πόνο στα πόδια!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει άτομα από το φιλικό ή το συγγενικό μας περιβάλλον να ταλαιπωρούνται από πόνους στα γόνατα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πόνοι οφείλονται σε οστεοαρθρίτιδα, η οποία εμφανίζεται συνήθως σε άτομα άνω των 45 ετών, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν οστεοαρθρίτιδα σε σχέση με τους άνδρες.

Σύμφωνα λοιπόν με μία μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση σταφυλιών βοηθά στην ανακούφιση από τους πόνους.

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά μια «δίαιτα σταφυλιών», είχαν σημαντική μείωση του πόνου. Η ευεργετική αυτή επίδραση ήταν πιο έντονη στις γυναίκες.

Από την πλευρά τους, οι  ερευνητές αποδίδουν την προστατευτική αυτή δράση στις πολυφαινόλες των σταφυλιών, οι οποίες φαίνεται να μειώνουν δείκτες φλεγμονής και να προστατεύουν τα κύτταρα των χόνδρων.

Ωστόσο, οι ίδιοι  επισημαίνουν,  πως απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για να εντοπιστεί ο ακριβής μηχανισμός δράσης και να επιβεβαιωθεί η προστατευτική δράση των σταφυλιών έναντι του πόνου της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος.

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου