www.biopoiotita.gr

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αύξηση τζίρου πωλήσεων για την ΕΑΣ Νεμέας εν μέσω κρίσης

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. σε πρόσφατη συνεδρίασή του στις 15-07-2013, έκανε μια ανασκόπηση της οικονομικής κατάστασης της Ένωσης. Από την αρχή του έτους έχει παρατηρηθεί αύξηση του τζίρου των πωλήσεων της Ε.Α.Σ., οι οποίες για του πρώτους επτά μήνες του 2013 κυμάνθηκαν στα 894.000 €.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: "Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες που παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση του τζίρου είναι οι εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες του Σούπερ Μάρκετ με προσφορές και ανταγωνιστικές τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης, οι υπηρεσίες του πρατηρίου γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων που με τη χορήγηση πιστώσεων και εκπτώσεων έχει την ευελιξία να σταθεί στο πλευρό του παραγωγού, καθώς και η συγκέντρωση κορινθιακής σταφίδας και η εμπορία χύμα ελαιολάδου.

Ο στόχος της συγκέντρωσης και διακίνησης στο εξωτερικό 100 – 150 τόνων ελαιολάδου επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των παραγωγών, καλύπτοντας στο διπλάσιο τις προσδοκίες μας, με αποτέλεσμα την αύξηση του τζίρου της Ε.Α.Σ., ύστερα και από συντονισμένες προσπάθειες διατήρησης της τιμής του σε υψηλά επίπεδα για την ενίσχυση του εισοδήματος του παραγωγού. Το τυποποιητήριο ελαιολάδου, παρόλες τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης του, με ευθύνη του κρατικού μηχανισμού που επιζητά απεγνωσμένα τρόπους λίπανσης των σκουριασμένων γραναζιών του, θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, ύστερα από προσωπικές θυσίες των παραγόντων της Ένωσης, και έτσι οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να στηριχθούν εκ νέου στην Ε.Α.Σ. για τη διακίνηση του προϊόντος και την αύξηση της τιμής του.

Όσον αφορά το προϊόν της κορινθιακής σταφίδας, το τελευταίο καιρό έχουμε παρακολουθήσει την ανησυχία και τον προβληματισμό των παραγωγών για την διακίνηση φημών περί μεγάλης πτώσης της τιμής της σταφίδας σε σχέση με πέρσι. Η σκοπιμότητα αυτής της ανεύθυνης φημολογίας είναι η δημιουργία περιβάλλοντος πλήρους ανασφάλειας των παραγωγών, καθώς προέρχεται από παράγοντες εκτός της περιοχής, οι οποίοι προσπαθούν να κλείσουν συμφωνίες αγοράς της σταφίδας με δικό τους και μόνο όφελος. Η Ε.Α.Σ. δε θα αφήσει τους κερδοσκόπους να δράσουν εις βάρους των παραγωγών και θα προστατεύσει το εισόδημα τους κάνοντας παρεμβάσεις ουσίας με βάση τις ανάγκες των αγροτών, ακόμα και αν χρειαστεί να ελαχιστοποιήσει το δικό της κέρδος.

Η διοίκηση της Ε.Α.Σ. ευχαριστεί τους παραγωγούς που στηρίζουν την Ένωση Νεμέας και που αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνει για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και δεσμεύεται πως δε θα μειώσει στο ελάχιστο τις ενέργειες που πράττει προς όφελός τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου