www.biopoiotita.gr

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Βιομηχανική τομάτα: Ζημιές στα Φάρσαλα. Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση στην Ηλεία

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι και σήμερα η καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία. Ωστόσο, στη Θεσσαλία όπου το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί σφοδρές χαλαζοπτώσεις κάποιες καλλιέργειες επλήγησαν. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ, κ. Νίκος Κυρίτσης, αν και το πρόβλημα σε κάποιες περιοχές του Δήμου Φαρσάλων είναι έντονο δεν αναμένεται να επηρεάσει τη συνολική παραγωγή αφού η χαλαζόπτωση περιορίστηκε σε 6 με 7 χωριά του Δήμου. Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν υπάρχουν ακριβείς εκτιμήσεις για το μέγεθος της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ, αφού η χαλαζόπτωση σημειώθηκε μόλις προχθές (Τετάρτη 11 Ιουνίου).
Από την πλευρά του ο τοματοπαραγωγός και μέλος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλλιανάτος, αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ότι η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στην περιοχή εξελίσσεται πολύ καλά. «Τα στρέμματα είναι αυξημένα σε σχέση με πέρσι σε ποσοστό περίπου 10% δηλαδή φθάνουμε τα 9.000 στρέμματα», συμπληρώνει ο κ. Βαλλιανάτος.
Υπενθυμίζουμε ότι στα επίπεδα του 2012 κυμαίνεται η τιμή πώλησης της βιομηχανικής τομάτας για τους αγρότες - μέλη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας στις μεταποιητικές βιομηχανίες Κύκνος και Unilever.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου